De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De haatcolumns van Ebru Umar/Metro faciliteert Islamofobie/Brief aan Metro

De haatcolumns van Ebru Umar/Metro faciliteert Islamofobie/Brief aan Metro

dinsdag 26 januari 2016 03:14
Spread the love

DE HAATCOLUMNS VAN EBRU UMAR/METROFACILITEERT ISLAMOFOBIE/BRIEF AAN METRO

ZIE OOK

http://www.astridessed.nl/de-haatcolumns-van-ebru-umarmetro-faciliteert-islamofobiebrief-aan-metro/

AAN DE REDACTIE VAN DE METROUw facilitering van de columns van Ebru Umar

Geachte Redactie,
Ongelooflijk.Dat is, wat er door mij heen gaat, omdat u nu alsinds 2005 Ebru Umar, van beroep ”bedrijfskundige” [1],een platform biedt voor haar haatzaaierij tegen de Islam en moslimsen haar dubieuze, racistische opmerkingen tegen niet blanken.Daarover zometeen.
Waarom blijft u deze strafbare feiten [discriminatie, racisme] faciliteren.Bang uw soeverein Hare Majesteit Ebru Umar de Eerste, te beledigenen de verradersdood te moeten sterven? [2]Nu ja, alle gekheid op een stokje.We leven niet meer in de Middeleeuwen.Toch?
Nu even serieus:Ik ben buitengewoon verbolgen op u.Verbolgen omdat u, ondanks de steeds meer toenemendeanti Islamhetze, die, samen met racisme, nieuwe vlucht heeftgekregen in de nare, oplaaiende anti vluchtelingenhaat [3], aanmensen als Ebru Umar, maar ook Jan Dijkgraaf, een podiumblijft geven.
Hier richt ik mij op Ebru Umar.Over Jan Dijkgraaf heb ik al eerder geschreven, alleen nietdirect aan u gericht.Lees noot 4 maar.

EBRU UMAR, ISLAMOFOOB, HAATZAAIER
Ebru Umar viseer ik al een hele tijd.In haar vodden, die ik geen columns wil noemenen wat mij betreft zo naar de prullenbak kunnen,laat ze geen gelegenheid onbenut, de Islam als religieen moslims in het algemeen, op weerzinwekkende wijzete beledigen, ongenuanceerd en discriminerend te beschrijvenen hen in feite het recht te ontzeggen, hun religie te beleven.
Dat is discriminatie, want christenen en Joden blijveneen dergelijke targetting door Umar bespaard.Dat is haatzaaierij, want Umar weet bliksems goed in welkklimaat ze haar in volzinnen vervatte vodcolumns schrijft.
Om een voorbeeld te geven van haar denigrerende en haatzaaiende  taalgebruik voor haatzaaierij: [let op de titelkop van haar column ”pedofilie”]citeer ik uit haar column van 19 januari ”Indoctrinatie, pedofilie en strafbaar” [5]
”Afgelopen weekend zaten de mutsjes er niet maar was de ruimte in beslag genomen door hoofddoeken. Door islamitische vrouwen in vormeloze gewaden. Mijn hart brak. Dat die volwassen vrouwen zichzelf zo toetakelen, geen zelfrespect hebben en menen dat dit hoort, is tot daar aan toe. Maar dat dit soort figuren, samen met mannen in jurken voor de klas staan, jonge kinderen die informatie als een spons opzuigen, wijsmaken dat jongetjes van alles mogen en meisjes niets; dat zij superieur zijn aan die blanke kindertjes en dat het gebed tot Allah ze beter maakt, maakt me misselijk. Droevig. En depressief.” [6]

Ebru Umar’s taalgebruik ”vrouwen, die zichzelf toetakelen”, is denigrerend.Het is onverdraagzaam bovendien:Want iedereen mag zich, nog steeds, in dit land, kleden hoe hij/zij dat wil.Daarnaast is wat zij doet, het ontzeggen van het recht aan anderen, zich te kledenop een manier, die voor hen religieuze betekenis heeft.
Ze heeft zowel islamitische vrouwen [dmv de hoofddoek] als islamitischemannen [haar aanduiding van ”mannen in jurken, met baarden en mutsen,zo in haar column beschreven, alsof het een stel criminelen zouden zijn]denigrerend gekwalificeerd.
Ze discrimineert:
Want zoiets ”hoor” ik haar niet zeggen/schrijven eigenlijk, over orthodoxJoodse mannen met traditionele kleding.

Ebru Umar is denigrerend.Ze discrimineert.Ze zaait haat.
En daarbij zijn haar schrijfproducten misleidend:
Want ze doet voorkomen, alsof ”ongelijkheid” tussen man en vrouwmet de Islamte maken heeft.Onzin:Ongelijkheid tussen man en vrouw heeft te maken met duizenden jarenlang gegroeide machtsverhoudingen, in door mannen gedomineerdesamenlevingen.Dat was/is zo in het Midden-Oosten en andere delen van de wereld.Dat was/is zo in het Westen. [7]
Wie iets van de Islam af weet, weet bijvoorbeeld, dat van eenvrouw maagdelijkheid bij het huwelijk wordt verwacht.Maar ook bij de man.
Dat daarvan meestal wordt afgezien, als het de man betreft heeft,nogmaals, met traditie te maken.
Er valt meer over bovengenoemde en andere hatelijke columns tezeggen, maar dat ga ik hier nu niet doen.U kent ze immers allemaal ook.
Nu over een andere misstand van la Umar:

EBRU UMAR, RACISTISCHE UITLATINGEN

Dit is al erg genoeg.Dat ze zich ook nog racistisch uitlaat, doet de deur dicht.
In haar door mij genoemde column ” ”Indoctrinatie, pedofilie en strafbaar”schrijft zij, ik citeer
” Dat zij gescheiden van blanke blondharige kindjes die thuis Nederlands spreken kunnen opgroeien en gedoemd zijn tot een gebrekkig taalbeheersing en dientengevolge een non-carriere?” [8]
De nonsens van een niet bestaand verband tussen een islamitische opvoedingen ”gebrekkige [zelf vergeet Umar de e door gebrekkig te schrijven, ofredigeert u zo slordig?] taalbeheersing en een ”non carriere” daargelaten,benoemt Umar autochtone kinderen als ”blanke blondharige kindjes”.Wat is dat voor onzin?
Waarom de huidskleur en de haarkleur [alsof alle autochtone kinderen”blondharig” zijn] zo expliciet te benoemen?Hierin schuilt racisme!
En deze opmerking staat niet op zichzelf, want in een andere column”Etnische diversiteit omdat het moet. Kappen nou! [9], doet ze hetzelfde
Ze schrijft:”Het ‘zwartje’ dat meedeed aan de Miss Holland-verkiezing confronteerde me met de werkelijkheid dat ik nooit zwart zou willen zijn. Zwarten (m/v) staan nóg verder af van de blanke mannenwereld.” [10]
Dat kennelijk die ”blanke mannenwereld”, Umar’s ”norm” is, is haar zaak:Dat ze dergelijke garbage in een column schrijft, is racistisch.
Of ik aangifte tegen Umar doe wegens racisme weet ik nog niet,maar ik overweeg het wel!
En kom me niet aan met de fairy tale, dat Umar niet racistisch is vanwegehaar stellingname in het Zwarte Piet debat -zie haar overigens humoristischecolumn ”Ebru Piet” – [11], want dat is, hoewel mooi meegenomen, eenmomentopname.
In twee columns je op een dergelijke manier uitdrukken in ternen vanhuidskleur wijst op issues met blank en zwart en riekt op onwelriekendemanier naar racisme.

BAH!
En dat faciliteert u.U moest zich schamen.
Bent u een krant uit 2016 of uit 1816?

TENSLOTTE

Discriminatie, racisme, haatzaaierij, het is allemaal bij wet verboden.Godsdienstvrijheid is vastgelegd in de Grondwet [artikel 6] [12]
Maar er is meer dan de wet, namelijk het normaal fatsoen.Beschavingsregels.Universele normen.

Een krant hoort geen podium te verschaffen aan iemand, dieeen kennelijk ongezonde obsessie met een religie heeft [13], hier deIslam, gelovigen te pas en te onpas beledigt en zich denigrerend over henuitlaat, het publiek met dergelijke haatzaaiende rommel lastigvalt en irriteeert.
Want u zult wel begrijpen, dat ik niet de enige ben, die hieraan aanstoot neemt.
Iemand, die zich bovendien niet een, maar verschillende keren op platracistische manier heeft uitgelaten.
Met Ebru Umar zeg ik:KAPPEN NOU!
En daarmee bedoel ik u!STOP met het geven van een podium aan haatzaaierij, Islamofobieen racisme.
Vooral in een tijd, waarbij Islamofobe en neo nazi clubs als Pegidahier te pas en te onpas demonstreren en de aanvallen op vluchtelingen[vaak afkomstig uit islamitische landen] niet van de lucht zijn! [14]

Columnisten als Ebru Umar doen niets anders dan Wilders en collegae neofascisten als Pegida etc helpen. [15]Dat is een onvergeeflijke misdaad.
Als u de haatzaaierij van Ebru Umar en mogelijk anderen blijft faciliteren,bent u daarmee eveneens een dienaar van Wilders en zijn neo fascistischebende.
Uw blad wordt dagelijks door miljoenen gelezen.
Besef uw verantwoordelijkheid en neem die!

Vriendelijke groetenAstrid EssedAmsterdam 

NOTEN

[1]

WIKIPEDIA

EBRU UMAR

https://nl.wikipedia.org/wiki/Ebru_Umar

[2]

VERRADERSDOOD IN DE MIDDELEEUWEN  WIKIPEDIAHANGED, DRAWN AND QUARTERED
  https://en.wikipedia.org/wiki/Hanged,_drawn_and_quartered

[3]

PZCECHTPAAR JUMELET UIT YERSEKE BEDREIGD NA ACTIE VOOR VLUCHTELINGEN22 JANUARI 2016
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-nieuws/echtpaar-jumelet-uit-yerseke-bedreigd-na-actie-voor-vluchtelingen-video-1.5650305

”Maar als het aan Wilders ligt, komt er geen asielzoeker meer in. ‘Nederland wordt één groot asielzoekerscentrum. Pleeg verzet. Democratisch, geweldloos verzet, maar pik het niet.’    VOLKSKRANTWILDERS’ OPROEP TOT VERZET BRENGT KAMER INREP EN ROER17 SEPTEMBER 2015
      http://www.volkskrant.nl/politiek/wilders-oproep-tot-verzet-brengt-kamer-in-rep-en-roer~a4143720/
WILDERS WIL CONCENTRATIEKAMPENPETER STORM18 JANUARI 2016  http://www.ravotr.nl/2016/01/18/wilders-wil-concentratiekampen/     NOSWILDERS: MANNELIJKE MOSLIMVLUCHTELINGENOPSLUITEN IN AZC’S
 http://nos.nl/artikel/2081246-wilders-mannelijke-moslimvluchtelingen-opsluiten-in-azc-s.html
   NU.NLME GRIJPT IN BIJ BETOGING AZC IN HEESCH18 JANUARI 2016
  http://www.nu.nl/binnenland/4199923/me-grijpt-in-bij-betoging-azc-in-heesch.html  NU.NLOVERZICHT: ONRUST IN NEDERLAND OVER KOMST AZC’S17 DECEMBER 2015 http://www.nu.nl/bootvluchtelingen/4184608/overzicht-onrust-in-nederland-komst-azcs.html
   PEGIDA MAG DEMONSTREREN IN AMSTERDAM/HAATZAAIERS/IN VERZET TEGEN NEO NAZI’S!ASTRID ESSED13 JANUARI 2016
 http://www.astridessed.nl/pegida-mag-demonstreren-in-amsterdamhaatzaaiersin-verzet-tegen-neo-nazis/
  http://community.dewereldmorgen.be/blog/astridessed/2016/01/13/pegida-mag-demonstreren-in-amsterdamhaatzaaiersin-verzet-tegen-neo-nazis

[4]

WARE GEZICHTGIFTIG, HAATZAAIEND EN ISLAMOFOOB SCHOTSCHRIFTASTRID ESSED9 FEBRUARI 2015
http://www.astridessed.nl/ware-gezichtgiftig-haatzaaiend-en-islamofoob-metro-schotschrift-2/

METROWARE GEZICHTJAN DIJKGRAAF5 FEBRUARI 2015

 http://www.metronieuws.nl/99-woorden/2015/02/ware-gezicht

[5]

METRONIEUWS.NLISLAM: INDOCTRINATIE, PEDOFILIE EN STRAFBAAREBRU UMAR19 JANUARI 2016
  http://www.metronieuws.nl/columns/2016/01/islam-indoctrinatie-pedofilie-en-strafbaar

[6]

METRONIEUWS.NLISLAM: INDOCTRINATIE, PEDOFILIE EN STRAFBAAREBRU UMAR19 JANUARI 2016
  http://www.metronieuws.nl/columns/2016/01/islam-indoctrinatie-pedofilie-en-strafbaar

”Allengs wordt duidelijk, dat zij daarmee bedoelt, dat zijde onderdanigheid van vrouwen bevestigen en de zienswijze, dat jongensalles en meisjes niets mogen.Dat is verregaand generaliserend.Er zullen traditionele moslimmannen zijn, die dat vinden, maarook genoeg, die daar anders over denken.Kwalijker is nog, dat zij dit koppelt aan het geloof, de Islam, watpure onzin is.De Islam gaat juist uit van GELIJKHEID tussen man en vrouw!Voorbeeld:Wie iets van de Islam afweet, weet bijvoorbeeld, dat van vrouwen wordtverwacht, dat zij als maagd het huwelijk ingaan.Maar van mannen ook. Dat zeker dat laatste algemeen wordt weggewuifd heeft vooral met de eeuwenlangedoor mannen gedomineerde samenlevingen te maken, maar dat is inhet Westen niet anders.Het wordt ook wel de ”dubbele moraal” genoemd. Want hoeveel Westerse en andere niet islamitische mannen dichten een vrouwook een ondergeschikte positie toe en meisjes een andere levensroldan jongens? Maar in haar dwaze en blinde Islamofobie hoor je Umar daar natuurlijk niet over. Een leuk voorbeeld over die onderdanige rol van de vrouw. In Engeland was het eeuwenlang bij de adel zo, dat als een adellijkevrouw deenige dochter [kind, anders erfde haar broer] van een Lord [edelman]was en hij kwam te overlijden, dat dan zijn land/titel/bezittingen naarhaar man gingen.Deze regel, dat een vrouw geen land kon bezitten, werd pas in 1882afgeschaft. [30]Lang na de ”Verlichting” [31] waarmee Ebru en consorten altijd schermen.”
WILDERS EN ZIJN HELPERS IN HAATZAAIERIJ/EBRU UMAR’SHAATDRAGENDE BOODSCHAPASTRID ESSED20 JANUARI 2016
http://www.astridessed.nl/wilders-en-zijn-helpers-in-haatzaaierijebru-umars-haatdragende-boodschap/

[8]

METRONIEUWS.NLISLAM: INDOCTRINATIE, PEDOFILIE EN STRAFBAAREBRU UMAR19 JANUARI 2016
  http://www.metronieuws.nl/columns/2016/01/islam-indoctrinatie-pedofilie-en-strafbaar

[9]

”Het ‘zwartje’ dat meedeed aan de Miss Holland-verkiezing confronteerde me met de werkelijkheid dat ik nooit zwart zou willen zijn. Zwarten (m/v) staan nóg verder af van de blanke mannenwereld.”
 METRONIEUWS.NLETNISCHE DIVERSITEIT OMDAT HET MOET: KAPPENNOU!EBRU UMAR18 AUGUSTUS 2015
 http://www.metronieuws.nl/columns/2015/08/etnische-diversiteit-omdat-het-moet-kappen-nou

[10]

”Het ‘zwartje’ dat meedeed aan de Miss Holland-verkiezing confronteerde me met de werkelijkheid dat ik nooit zwart zou willen zijn. Zwarten (m/v) staan nóg verder af van de blanke mannenwereld.”
 METRONIEUWS.NLETNISCHE DIVERSITEIT OMDAT HET MOET: KAPPENNOU!EBRU UMAR18 AUGUSTUS 2015
 http://www.metronieuws.nl/columns/2015/08/etnische-diversiteit-omdat-het-moet-kappen-nou

[11]
METROEBRU PIET23 MEI 2014

http://www.metronieuws.nl/columns/2014/05/ebrupiet

[12]
” Ieder heeft het recht zijn godsdienst of levensovertuiging, individueel of in gemeenschap met anderen, vrij te belijden, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet.”
ARTIKEL 6, NEDERLANDSE GRONDWET

https://www.denederlandsegrondwet.nl/9353000/1/j9vvihlf299q0sr/vgrnbac43qvy#p6

[13]

EBRU UMAR’S ONGEZONDE OBSESSIE MET DE ISLAMEN ”HOOFDDOEKEN”
ZIE
”Omdat ik dringend behoefte had aan een hoofddoekloze en zonnige omgeving, besloot ik een paar dagen naar Turkije te gaan.”
   THEOVANGOGH.NLTERUGDOOR EBRU UMAR
  http://www.theovangogh.nl/ebru_92.html

[14]

VOOR ANTI VLUCHTELINGENHETZE, ZIE NOOT 3

[15]

WILDERS EN ZIJN HELPERS IN HAATZAAIERIJ/EBRU UMAR’SHAATDRAGENDE BOODSCHAPASTRID ESSED20 JANUARI 2016
http://www.astridessed.nl/wilders-en-zijn-helpers-in-haatzaaierijebru-umars-haatdragende-boodschap/

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!