De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De Gouden Face-Palm van Cannes

De Gouden Face-Palm van Cannes

donderdag 19 mei 2011 14:02
Spread the love

De beschrijving onder de afbeelding zegt het eigenlijk al. De Gouden Face-Palm Van Cannes gaat naar Lars von Trier die categoriek buitengekicked wordt op Cannes omwille van een zeer klungelig interview, waarbij hij (volgens mij persoonlijk uit nervositeit en als grap? maar ik durf het niet zeker zeggen) toegaf sympathie voor Hitler te hebben en zelf een Nazi te zijn.

Los van het feit of dat de beweringen nu juist of onjuist zijn, mogen we toch stellen dat Lars hier compleet de inhoudelijke mist ingaat op zo’n manier dat er toch een prijs voor mag gegeven worden. Bij deze reik ik dan ook gaarne de Gouden Face-Palm van Cannes uit.

het bewuste deeltje van het interview:

“Eerst meende ik Joods te zijn, en was ik gelukkig. Tot ik Susanne Bier ontmoette (De Deens-Joodse regisseur). Toen was ik minder blij. Later ontdekte ik dat mijn familie Duits was: nazi’s. Wat me ook enig genot verschafte. Wat kan ik zeggen? Ik begrijp Hitler. Niet voor wat hij in de oorlog deed, of met de Joden. Maar hoe hij in zijn bunker zat”, zei Von Trier. “Goed, Hitler is geen sympathieke man, maar ik sympathiseer met hem. Een beetje. Euh, hoe red ik me hier uit? Ik ben niet tegen Joden! Ik ben voor Speer, hij had wat talent. Oké, ik ben een nazi.”

take down
the paywall
steun ons nu!