De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Gent, Musical -

De Gelaarsde Kat, een kleine productie met grote uitstraling

maandag 27 februari 2012 09:26
Spread the love

Dat musical niet het alleenrecht is van grote kleppers zoals Musichall of Studio 100 is een goede zaak.   Kleinere producties hebben de afgelopen jaren bewezen dat ze zeker bestaansrecht hebben.    Ganesha een perfecte god, was een van de producties, gemaakt door een klein team van het Fakkelteater, die welverdiend in de prijzen viel.  De tijd dat dit soort kleine producties gespeeld werden in parochiezalen ligt gelukkig al een tijdje achter ons. 
Zo ook te Evergen waar Olivier De Meyer volop bezig is met de voorbereidingen van ‘De Gelaarsde Kat’.   Deze 28 jarige creatieveling kreeg reeds op jonge leeftijd de musicalmicrobe te pakken.   Zelf stond hij geregeld op de planken in diverse producties (Dracula, Annie, Kuifje, …) en kent dus het wereldje van de musical zo goed dat hij momenteel een aantal jonge talenten ondersteunt door middel van de wekelijkse musical lessen die hij, samen met gastdocenten, geeft.   Naast het opleiden van jong talent stond Olivier ook in voor de regie van verschillende musical zoals Jungle Book, Pinokkio, Alladin en Het Oneindige verhaal, om er maar een paar te noemen.  Na het succes van de musicalproductie ‘Hans & Grietje’ vorig jaar zet Event–Team de sprookjestraditie verder met het verhaal van DE GELAARSDE KAT.  Afgelopen zaterdag kreeg de pers reeds een voorsmaakje van de musical compleet met decor & kostuums.
Een kat zonder Shrek
De Shrek en Puss In Boots tekenfilms hebben dit beestje terug onder de aandacht gebracht van menig kind. Het Dreamworks verhaal wijkt echter mijlen af van de originele Gelaarsde Kat.   Het originele verhaal vertelt over een arme molenaar, zijn 2 zonen en hun vreemde kat.  Event-team blijft trouw aan het originele verhaal en laat jong en oud dan ook genieten van een echte showmusical in een schitterend sprookjesdecor.  Dorothy Wuyts kon ons in elk geval overtuigen als Gelaarsde Kat,  Ida Veldeman is lekker irritant als koningin en Tim Asselman & Vicky Delrue zorgen voor de vrolijke noot als klungelende toveraars.

De gelaardse kat gaat op 13 april 2012 in première in het CC te Evergem.  Voor meer info over de speeldata: www.event-team.be.  Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.
 

take down
the paywall
steun ons nu!