De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De families van de slachtoffers van de luchtaanval

De families van de slachtoffers van de luchtaanval

maandag 6 september 2010 13:18
Spread the love

Een luchtaanval is op twee dagen tijd jammer genoeg niet vergeten, daarom plaats ik hier graag nog even het verhaal van de families van de slachtoffers. Blijf even stilstaan, bekijk de vredesonderhandelingen vanuit de realiteit, vergeet de komedie in het Witte Huis even en luister naar de Gazanen!

We bezochten de rouwtent van de familie van Khaled Halawa (19) in Bureij Refugee Camp. Zijn oom vertelt ons het verloop van de aanslag: “Zaterdagnacht, omstreeks 23u30 vlogen enkele Israëlische F16’s over de tunnelregio. Niemand had schrik, we zijn dit gewoon, ze observeren en registreren deze regio constant.”

Een half uur later keerden ze terug en dropten ze twee bommen. Twee tunnels explodeerden, één ervan werd gebruikt voor het leveren van benzine, de andere voor allerhande basisgoederen zoals voedsel, kledij en klein huishoudelijk materiaal.

De raketten die afgevuurd werden waren geluidsloos, wat het dus onmogelijk maakte voor de tunnelarbeiders om weg te vluchten. De raketten doorboorden de bodem en explodeerden pas binnenin de tunnel. Khaled werd gedood terwijl hij aan het werken was in de tunnel. Toen zijn broer het nieuws vernam snelde hij ter plaatse en begon hij te graven. Na een uur vond hij het lichaam van Khaled terug.

Khaled besliste pas drie weken terug om in de tunnels te werken, om een financiële bijdrage te leveren aan zijn familie, bestaande uit twaalf leden. “Wanneer Israël het gewapend verzet niet kan treffen dan vallen ze de burgers aan. Tijdens de eerste intifada werd mijn 19-jarige broer gedood. Hij wandelde op straat met mijn zus en werd neergeschoten tijdens een israëlische inval.”

Ook Salim Al Khtab werd zaterdagnacht gedood. Deze 35-jarige man, vader van drie dochters en één zoon, werd onmiddellijk gedood door de impact van de explosie. Salim had eveneens een broer die in 2003 gedood werd, tijdens een aanval in Bureij Refugee Camp.

Een familielid voegt er nog het volgende aan toe: “Israël wil een volledige controle over de Gazanen, ze sluiten ons af van de rest van de wereld en vuren regelmatig bommen af. Israël en America zijn één pot nat. De meeste raketten die hier exploderen dragen de tekst ‘Made in USA’. De situatie hier is zo slecht dat iedereen het liefst wil vertrekken, maar dat staan ze ons niet toe.”

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!