De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De ergste inmenging in de VS-verkiezingen van 2020 zal volstrekt legaal zijn

De ergste inmenging in de VS-verkiezingen van 2020 zal volstrekt legaal zijn

woensdag 29 mei 2019 10:42
Spread the love

Vertaling van een artikel van Caitlin Johnstone, d.d. 27 mei 2019 op medium.com

“Nadat het Mueller-rapport was vrijgegeven, belde onze president naar Vladimir Poetin, besteedde een uur aan de telefoon met hem,” zei Democratische presidentskandidaat Beto O’Rourke gisteren op CBS-Face The Nation. “beschreef het rapport als een hoax en gaf Poetin het groene licht om zich verder in onze democratie te mengen.”

“Rusland mengde zich in de verkiezing van 2016,” twitterde presidentskandidaat Kamala Harris onlangs. “Als we niets doen om onze verkiezingsinfrastructuur te verbeteren, zullen we ons land kwetsbaar maken voor toekomstige aanvallen.”

We hebben veel van dergelijke hysterische waarschuwingen gezien over Russische inmenging bij de komende verkiezingen in 2020, en naarmate de verkiezingen dichterbij komen, hebben we gegarandeerd 100 procent kans er veel meer te zien.

Een andere zorg die mensen hebben getoond, die veel meer geldigheid heeft, is de angst voor knoeien met verkiezingen door binnenlandse spelers. Een artikel dat onlangs werd gepubliceerd door Roll Call meldt dat experts waarschuwen dat de Amerikaanse verkiezingen van 2020 “zullen worden gehouden op stemmachines die hopeloos verouderd zijn en dat elke manipulatie door tegenstanders tot betwiste resultaten zou kunnen leiden.” Een artikel dat vorige maand door de Guardian werd gepubliceerd waarschuwt dat nieuwe stemmachines niet noodzakelijkerwijs een verbetering zijn.

“De aankopen vervangen machines die al vanaf het begin van de eeuw ernstige beveiligingsproblemen veroorzaken”, meldt de Guardian. “Maar dezelfde bedrijven die deze machines hebben gemaakt en verkocht, zitten achter de nieuwe generatie technologie en een geschiedenis van wantrouwen tussen pleiters voor verkiezingsveiligheid en verkopers van stemmachines heeft geleid tot een bitter debat over de levensvatbaarheid van de nieuwe stemapparatuur – dat sommige campagnevoerders achterliet met de vraag of Amerika’s verkiezingssysteem in 2020 misschien nog net zo kwetsbaar is voor aanvallen. “

Initiatieven komen op gang om meer verkiezingsveiligheid en betrouwbaarheid naar de Verenigde Staten te brengen, die momenteel als allerlaatste is gerangschikt op het gebied van verkiezingsintegriteit van alle westerse democratieën. Het herinvoeren van papieren stembiljetten krijgt steeds meer steun van democraten in de senaat en meerdere presidentskandidaten, en terecht; met de hand getelde papieren stembiljetten worden beschouwd als de gouden standaard voor verkiezingsintegriteit en ieder land zou dat moeten wensen voor hun systeem van stemmen.

Maar noch buitenlandse inmenging, noch binnenlands knoeien met de stemmen zal de meest flagrante vorm van verkiezingsinmenging zijn die we zullen zien in de presidentsverkiezingen van 2020 in Amerika.

In 2016 publiceerde de Washington Post op het meest hete en meest betwiste moment van de Democratische presidentiële voorverkiezingen in zestien uur tijds niet minder dan zestien stukken met moddergooien naar Bernie Sanders. Deze campagne door een krant die uitsluitend in handen is van de rijkste man ter wereld (die toevallig ook een CIA-contractant en een lid van de adviesraad van het Pentagon is) was duidelijk gericht op het manipuleren van de resultaten van de presidentiële voorverkiezingen van 2016. En, samen met soortgelijke campagnes van de rest van de door plutocraten beheerste media, die varieerden van wegmoffelen van berichtgeving over Sanders en het opzettelijk manipuleren van verhalen over hem tot het verspreiden van regelrechte leugens, is het gelukt.

We zien nu al dat hetzelfde patroon heden, misschien op een nog flagrantere manier, wordt herhaald. In een recent artikel van Matt Taibbi voor Rolling Stone met de titel “We hebben een nieuw dieptepunt bereikt in negatieve campagnestukken” laat enig tenenkrommend onaangenaam moddergooien zien, gericht tegen de twee democratische kandidaten, Sanders en Tulsi Gabbard, die het meest te verduren hebben van de massamedia. The Daily Beast voegde aan de groeiende berg van MSM-Gabbardmodder een artikel toe getiteld: “Tulsi Gabbards campagne wordt gesteund door Poetinaanhangers”, dat zonder enig bewijs beweert dat het vrouwelijke congreslid van Hawaii verdacht veel steun heeft van Kremlinvertrouwelingen, een smeer die werd verheven tot het mainstream bewustzijn door ABC en CNN. Sanders werd besmeurd door de New York Times vanwege zijn eerdere oppositie tegen het Amerikaanse interventionisme in Nicaragua.

We zijn nog niet halverwege 2019 en er zijn al veel te veel van dergelijke massamedia ‘hit pieces’ die ik in dit artikel kan opsommen. Deze media in het bezit van plutocraten doen er alles aan om ervoor te zorgen dat Trump tegen een iets beleefdere versie van hemzelf zal aanlopen in november 2020. Verdomd, Fortune Magazine heeft zojuist een artikel gepubliceerd getiteld: “Waarom Joe Biden de enige echte progressieve kandidaat is“, dat probeert te beargumenteren wat de kop belooft. Zodra de voorverkiezingen voorbij zijn, zal deze manipulatie verschuiven naar wie dan ook de oligarchische favoriet is voor de algemene verkiezingen.

Zodra je ziet dat iemand extreem rijk wordt, zie je onmiddellijk dat ze middelen tot het beheersen van publieke informatie beginnen op te kopen. Ze kopen en investeren in mediakanalen, ze gieten geld in invloedrijke denktanks, ze sturen lobbyisten naar regeringskantoren om politici te overtuigen om op een ​​bepaalde manier over een bepaald onderwerp na te denken. Gewone mensen kunnen het zich niet veroorloven om deze dingen te doen, dus hebben ze relatief weinig controle over de dominante verhalen die vertellen wat er gaande is in onze samenleving en onze wereld.

Het is daarom een ​​onweerlegbaar feit dat de zeer rijken dus een enorm onevenredige invloed hebben op de manier waarop mensen denken en stemmen, wat betekent dat de plutocratische klasse de volledige legale mogelijkheid heeft om verkiezingsinmenging uit te oefenen. Zowel de plutocratische media als de Amerikaanse regering hebben al stilzwijgend toegegeven dat dit waar is door de hectische, hysterische manier waarop ze hebben gesproken over Russische Facebook-memes als verkiezingsinmenging, ondanks het feit dat deze posts op sociale media een microscopische druppel in de emmer zijn van de miljarden en miljarden dollars die naar de verkiezingsverslaggeving van de massamedia gaan. Als het ‘Internet Research Agency’ uit Sint-Petersburg verkiezingsinmenging was, dan is de plutocratische klasse die consequent publieke verhaallijnen in haar voordeel manipuleert dat zeker ook, in een mate die groter van omvang is.

Natuurlijk is het goed dat mensen aandringen op papieren stembiljetten en het is geen slecht idee om voorzorgsmaatregelen tegen buitenlandse inmenging te nemen, maar we moeten ons ervan bewust worden dat het grootste deel van de verkiezingsbeïnvloeding plaatsvindt voordat iemand een stemlokaal betreedt. De manier waarop de Amerikaanse psyche wordt geteisterd door massamediaverhalen die zijn ontworpen om instemming te genereren voor oorlog, economisch onrecht, ecocide, inbreuk van de Orwelliaanse overheid en de politici die deze dingen promoten, zal in 2020 veel meer stemmen beïnvloeden dan elk ander verkiezingsgeknoei, buitenlands of binnenlands.

Propaganda van de massamedia is het meest over het hoofd geziene en ondergewaardeerde aspect van onze samenleving. Het vermogen van een eliteklasse om de manier te beheersen waarop een grote meerderheid van de bevolking denkt, handelt en stemt, heeft onze hele wereld gevormd naar de smaak van een paar sociopaten, gedreven door een onverzadigbare lust naar geld en macht die kwamen waar ze zijn omdat ze bereid zijn om alles te doen om bovenaan te komen. Als we geen manier kunnen vinden om daar grip op te krijgen, dan maakt het niet uit hoe ongerept je ​​verkiezingen zijn, hoe ethisch het DNC-voorverkiezingsproces wordt, of waar de Russen dit jaar mee bezig zijn.

Wil je leven in een wereld die gebouwd is rond de zelfzuchtige verlangens van machtige, amorele manipulators en oppotters? Nee? Dan zul je moeten gaan doen wat je kunt om je tegen zo’n systeem te verzetten, en zoveel mogelijk van je broeders en zusters ervan te overtuigen om met je mee te doen.

Vertaling: www.vertaalslag.blog

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!