De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De Chinese vastgoedzeepbel: ‘het moderne equivalent van piramides bouwen’
China, Vastgoedmarkt, Crash?, Vastgoedbubbel -

De Chinese vastgoedzeepbel: ‘het moderne equivalent van piramides bouwen’

woensdag 15 december 2010 11:37
Spread the love

De belangrijkste vastgoedmarkt ter wereld is uiteraard de Chinese. Vraag is hoe dicht die markt zich tegen een crash bevindt?

In de Chinese media verscheen deze zomer een artikel waarin werd gesteld dat 64,5 miljoen elektriciteitsmeters de afgelopen zes maanden een nulverbruik registreerden. Hoewel de elektriciteitsmaatschappijen het bericht ontkennen wordt nu verondersteld dat China appartementen op overschot heeft om 200 miljoen mensen te huisvesten.

De Amerikaanse zaken site Business Insider baseerde zich op een rapport van Forensic Asia Limited om te concluderen dat aan alle voorwaarden voor een vastgoedbubbel voldaan is:

‘In stad na stad zie je enkel lege straten vol overheidsgebouwen, sommige daarvan in de meest ongastvrije lokaties. Het is het moderne equivalent van piramides bouwen. Met 20 nieuwe steden die er jaarlijks bijkomen, dreigt de lijst van spooksteden enkel te blijven groeien’.

Bron : Express.be

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!