De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De buitenlandse campagne om chaos te creëren in Syrië
Leger, Burgers, Bendes, Syrië, Wapens, Damascus, Deraa, Bashar al-Assad, Opstandelingen, Smokkel -

De buitenlandse campagne om chaos te creëren in Syrië

vrijdag 6 mei 2011 00:12
Spread the love

Semen Bagdasarov, lid van de Russische parlementaire werkgroep Internationale Zaken, zei op 5 mei 2011: “Amerika en Israël fabrikeren de recente gebeurtenissen in Syrië omwille van het Syrische pan-Arabisme en de nationale standvastigheid in de steun voor het verzet en de  verwerping van welke bezetting en dominatie dan ook.”

Bagdasarov verwees naar de Russische afkeuring tegen een buitenlandse tussenkomst in Syrië. Hij had ook kritiek op de provocerende buitenlandse mediacampagne tegen Damascus en de valselijke  feitenvoorstelling door bepaalde Arabische tv-satellietstations. Die werken volgens hem samen met westerse en Israëlische inlichtingendiensten inzake het mobiliseren en provoceren van burgers en hun emoties.

Het Russisch parlementslid verwees ook naar de CIA-financiering het Moslimbroederschap en fondsen van de Amerikaanse geheime dienst aan een satellietzender vanuit Londen om anti-regeringspropaganda te brengen.

“90 % Syriërs staan achter president Assad”

Dr. Waseef Qatar, inwoner van Majdal Shams, verklaarde op 28 maart 2011 tegen Ynetnews dat hij dagelijks gesprekken heeft met familieleden en vrienden in  Quneitra, Damascus, Daraa en Jabal al-Druze. “Zij vertelden me dat de meeste betogers president Assad steunen en dat slechts tien procent van de Syriërs tegen het regime zijn. Velen realiseren dat de anti-regeringskrachten etnische spanningen willen losmaken en het regime destabiliseren in het voordeel van Israël en het westen, die deze protesten steunen.”

Ook de Syrische schrijfster Colette Khoury zegt dat Syrië heden een prijs betaald door neen te zeggen aan Israël en de Verenigde Staten. “We zijn er trots op burgers te zijn van Syrië; de enige onafhankelijke staat die weigerde het verzet tegen Israël op te geven.”

Rechter Mohammad Dib al-Mokatren heeft intussen een onafhankelijk juridisch team aan het werk gezet om de dood van Syriërs, zowel militairen als burgers, en gebeurtenissen die tot verwondingen hebben geleid, te onderzoeken met zowel burgers als militairen als verdachten.

Ook het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken ziet in de “60 jaar oppositiewerk door Syrië tegen de Israëlische onderdrukking van Libanezen en Palestijnen de bijzonderste reden waarom de natie een doelwit werd van een westers complot.”

De spanningen kwamen ondanks het pakket hervormingen voorgesteld door de Syrische president Bashar al-Assad dat tegemoet kwam aan de eisen van de demonstranten. Assad verschafte ook amnestie aan allen die tijdens de recente protesten werden opgepakt, uitgezonderd diegenen die criminele daden hebben verricht tegen Syrië en zijn burgers.

Intensieve wapensmokkel naar Syrische bendes

Meermaals werden vanuit het buitenland wapens gesmokkeld om de chaos en onrust in Syrië levendig te houden. Op 11 maart 2011 maakt Damascus bekend dat het een Iraakse trucker aangehouden heeft die wapens, explosieven en nachtkijkers van Bagdad naar Syrië wou brengen en daarvoor 5.000 dollar zou krijgen. Op 14 april 2011 werden twee auto’s volgeladen met zware wapens tegengehouden door de Libanese veiligheidsdiensten. Op 26 april 2011 kunnen inwoners van het Libanese dorp al-Hisha,  in de Wadi Khalid regio, wapenbevoorrading aan bendes in Syrië verhinderen. De voormalige Libanese president Emile Lahoud spreekt over “een complot om de veiligheidstoestand in Syrië te destabiliseren en het verzet te stoppen tegen de Israëlische plannen van hegemonie en verbrokkeling”. Lahoud gelooft in de kracht van het Syrische volk bij  “de confrontatie tegen gewapende criminele groepen”.

De Hervormingspartij in Syrië geeft op 28 april 2011 toe dat  al sinds maart 2011 “wapens in grote getalen Syrië binnenstromen via stammenleiders wiens traditionele banden met de stammen van Syrië het onmogelijk maakt om geen wapens te smokkelen”. Het gaat om een levendige smokkel via Irak, Jordanië en Libanon.

Iraaks wapentransport

Half april gaf een Iraakse vrachtwagenchauffeur al toe duizenden dollars verdient te hebben met illegale wapensmokkel naar Syrië. Hussein Karim Jabbar werd gevat met een aanzienlijke lading automatische geweren, geweren voor sluipschutters, pistolen, nachtkijkers, granaatwerpers en grote hoeveelheden van verschillende soorten munitie aldus de Syrische autoriteiten. Hij zou 20.000 dollar per transport verdient hebben.

Waarom laat het westen nooit de video zien van de inbeslagname van zijn 12 meter lange  vrachtwagen volgeladen met zware wapens op 17 april 2011? Omdat we eenzijdig de westerse  berichten moeten geloven van “onschuldige burgers die worden gedood door een kwaadaardige dictator”? Is het ware verhaal misschien geen fraai beeld? Bendes die door het westen worden betaald en van wapens voorzien om te schieten op burgers en veiligheidsagenten en alzo chaos te creëren in Syrië ten bate van Israël.

* Link:

http://www.youtube.com/watch?v=A-ARKX5yFY8

# Meer informatie over Syrië kan U terugvinden op: http://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com

take down
the paywall
steun ons nu!