De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De armste week…

De armste week…

maandag 16 december 2019 16:14
Spread the love

Hoe koud kan het worden tijdens de Warmste Week? IJskoud, helaas.
Het is al een twijfelachtig concept om een Warmste Week te doen, en geld te vragen aan een bevolking die genoeg belastingen betaalt om paleizen van scholen en ziekenhuizen neer te zetten, maar helaas hun scholen en ziekenhuizen ziet verkrotten omdat hun geld besteed wordt aan gevechtsvliegtuigen, belastingsopheffing van steenrijke families en bedrijven en fiscale voordelen voor bedrijfswagens en andere. De put wordt gevuld door een andere put te graven helaas.
De Warmste Week klinkt wel fijn en de mensen die er zich voor inzetten verdienen stuk voor stuk een medaille. Van goud! De kinderen van het buitengewoon onderwijs in H. kregen helaas geen medaille. En het brak mijn hart om te zien hoe erg gesteld het is met de wereld als je zelfs geen kinderen van 9 jaar kan vertrouwen. Hun missie: voor de Warmste Week iets goed doen voor anderen. Een glimlach op het gezicht toveren van hun medemensen. Gratis en voor niks. Zeer knap hadden ze hun stukje tekst voorbereid. Maar hoe vaak kregen ze een snauw? Of werden ze gewoon uit de weg geduwd? “Ik vertrouw het niet” werd er geblaft tegen de blonde M., die met tranen in de ogen tegen de muur ging staan en het erg persoonlijk nam. Wat vertrouwden ze niet? Hem? Hij wou alleen maar gratis en voor niks het winkelkarretje naar de auto brengen. Voor een glimlach.
Bah, dacht ik, wat een mentaliteit. Hoe kan je kinderen nu zo behandelen? We kwamen zeker niet bedreigend over. We waren een kleine groep, jongens en meisjes die in Plopsaland nog niet eens in elke attractie mogen.
Zijn mensen zo afgestompt? Zo bang van elkaar geworden? Denken we nu echt dat we op klaarlichte dag op een open parking gaan worden overvallen door twee meisjes met paardenstaartjes? Zijn we zo egoïstisch geworden dat gewoon het idee dat er misschien aan ons iets gevraagd zou worden ons al doet veranderen in de gemene oude Scrooge?
De Warmste Week is broodnodig, helaas, in een land waar voor iedereen genoeg is…

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!