De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De Armste Week haalt 75.000 euro binnen
Gents solidariteitsfonds

De Armste Week haalt 75.000 euro binnen

Het Gents solidariteitsfonds voor moeilijke tijden, CirQ VZW en Covitesse6 (De Gentse cultuursector) organiseerden in de voorlaatste week van 2020 de (w)arme week. Gentenaars konden allerlei acties indienen op www.dearmsteweek.be. Zo konden ze centen ophalen voor Gentse basisorganisaties.

maandag 11 januari 2021 14:30
Spread the love

 

Om de vrijwilligers van het Gentse solidariteitsfonds even uit de schaduw te laten treden, en de (w)armste week af te trappen, lanceerde we de videoclip en het nummer ‘The Unsung’ van Blueszanger Guy Verlinde. Het nummer werd dagelijks op AVS gespeeld.

Eind december nodigden we donateurs uit in ARCA THEATER in voor een driedaagse vol zotte webtelevisie met Cirq VZW, maar ook tijd voor babbels over acties en serieuze gesprekken met experten armoedebestrijding. En de 13 basiswerkingen van het Gentse solidariteitsfonds kwamen aan bod, samen met unieke stemmen uit de culturele wereld. 16 cultuurhuizen presenteerden er telke male een blokje van 3 uur lang.

Een succes!

Voor wie zich afvraagt welke gemeenschap er nu in “de ether” hing bij #DeArmsteWeek. Enkele cijfers:

We hadden deze mensen in Arca Theater:

31 Presentatoren van 16 cultuurhuizen

30 Gasten

80 artiesten

90 donateurs in de studio uitgenodigd

13 organisaties van het Gents Solidariteitsfonds

We hadden ook luisteraars:

De eerste dag 1400 luisteraars die gemiddeld 3 kwartier luisteren

De tweede dag 2000 luisteraars die bijna een uur luisteren

De derde dag haalden we bijna 3400 luisteraars die ongeveer gemiddeld een uur luisteren.

Maar er is nog meer dan dat! We haalden in totaal 75.000 euro op van 1500 verschillende donateurs.

Draagvlak voor solidariteit

De cijfers tonen het enorme draagvlak voor solidariteit in Gent en voor de samenwerking onder de noemer van het Gentse Solidariteitsfonds. We blijven dan ook van onderuit bouwen aan een solidaire stadsgemeenschap, vooral in tijden dat we opgedeeld zijn in bubbels.

Met de opbrengsten van de Armste Week ondersteunen we de vele Gentse burgers en gezinnen in nood. We kopen winkelbonnen aan die bij lokale handelaars worden besteed. En ondersteunen kwetsbare groepen met toegang tot basisdiensten en warme maaltijden. En meer dan ooit geven we hen een stem in het beleid, vanuit het geloof dat wie in Gent aanwezig is, deel is van Gent.

 

Het Gentse Solidariteitsfonds is Sociaal9050/voedselbedeling Ledeberg, Een Hart Voor Vluchtelingen VZW, Werkgroep Vluchtelingen Gent VZW, Hand in Hand Gent VZW, WoonGift Gent VZW, Victoria Deluxe VZW, De Rode Lotus, VZW De Sloep, LetsSaveFood Gent, Refu Interim, Enchanté, Kookploeg Gent Solidair VZW en VOEM VZW.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!