De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De aanloop naar de verkiezingen in São Paulo

De aanloop naar de verkiezingen in São Paulo

donderdag 7 september 2023 16:18
Spread the love

De eerste peilingen voor de lokale verkiezingen van 2024 komen uit. Er werden 1092 kiesgerechtigden geïnterviewd door datafolha, de enige kwalitatieve goede peiling. Hierin lezen we dat Boulos voor Burgemeester en Haddad voor Gouverneur winnen over heel de lijn. Het is echter nog te vroeg om te besluiten wie er echt zal winnen.

Boulos (PSOL) zou 32% van de stemmen behalen moesten er nu verkiezingen zijn. Zijn tegenstander is Ricardo Nunes (MDB) die behaalde 24% van de stemmen. Hij is een Bolsonarist, zoals de gouverneur Tarcísio de Freitas (REPUBLICANOS) die 30% van de stemmen haalt, maar als hij uitkomt tegen Haddad haalt maar 45% van de stemmen.

Het bilan van Nunes is teleurstellend, er hebben nog nooit zoveel mensen op straat geleefd als nu en hij heeft weinig directe investeringen gedaan in São Paulo. Daarmee dat hij een onzichtbare burgemeester was en er wordt gesproken van een verlaten stad.

Het bilan van Tarcísio die veel stemmen verloor door de studieboeken van het ministerie van Onderwijs te cancelen en eigen digitale boeken uit te brengen. Hij kreeg hiermee zelf kritiek van de meest conservatieve groepen. Vergeet niet dat Haddad minister van onderwijs was in de vorige regeringen Lula (2003-2010). Dus kan Haddad dit zeker uitspelen op onderwijs.

São Paulo is de locomotief van Brazilië, het economische kloppende hart. Rio is cultuur en Brasilia het administrative centrum. We zien steeds meer dat het arme noorden zich afzet van het rijke zuiden. Er is een intern conflict aan de gang.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!