De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

De 74ste Vlaams Nationaal Zangfeest

De 74ste Vlaams Nationaal Zangfeest

vrijdag 11 maart 2011 11:43
Spread the love

5.000 Flaminganten uit heel Vlaanderen, zijn verleden zondag samen om in verbondenheid feest te vieren afgezakt  naar Antwerpen voor het 74ste Vlaams Nationaal Zangfeest.

Georganiseerd door het ANZ,een pluralistische vereniging  die de Vlaamse cultuur een identiteit koestert.

Naast verschillende optredens -o.a. van Connie Neefs-kwamen de mensen,naast meezingen,ook om te  luisteren naar de toespraak van voorzitter Erik Stoffelen.

Daaruit halen we-zoals ieder jaar- enkele opmerkende zinnen …:

“Wij zullen in elk geval met veel plezier gaan stemmen in 2012 bij de eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen.Marc Eyskens en…Jean-Pierre Van Rossem kunnen dan misschien in kartel op zoek gaan naar de laatste Belgisch  gezinde kiezers”…

“Een Vlaamse staat zal tot slot sociaal zijn.De Vlaamse Beweging is dat trouwens altijd geweest en is dat nog.Wij zijn liever solidair met de kleine Vlaming in de Rand dan met de hautaine  Brusselse bourgeoisie die het vertikt om Nederlands te leren.Wij zijn solidair met de Brusselse Vlamingen die blijven kampen met Nederlandsonkundige dokters en verplegers.”..

Ten slot,dit:

“Vlaamse vrienden,we zeggen vandaag aan onze Vlaamse politici:realiseer  nu eindelijk de Vlaamse resoluties die in uw eigen  Vlaams regeerakkoord staan en houd dus woord! Als de Franstaligen NON blijven zeggen op elke Vlaamse verzuchting,dan dien we onze toekomst definitief in eigen handen ter nemen en herhalen we vandaag, na 255 dagen van Belgisch immobilisme,luider dan ooit:Waalse vrienden,laat we nu eindelijk scheiden!”….

Bekijk meer foto’s via:

http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157626115206155/show/

take down
the paywall
steun ons nu!