De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

dddd

dddd

donderdag 18 oktober 2012 17:32
Spread the love

PJ is niet de enige die het BAMtracé ondersteunt ook het N-VA van BDW en CD&V ondersteunen dit verwerpelijk tracé. Ademloos en stRaten-generaal (zie bovenstaande foto) verdelen de partijen in de BAMtracé partijen en vóór de meccanotracé partijen (GROEN!, open-VLD, PVDA+, ROOD! en Vlaams Belang) Maar zowel de winnaar als de verliezer zit in het kamp van de partijen die de uitslag van het referendum negeren. Dus ook het BAMtracé heeft Janssens niet de nederlaag bezorgd.

Jaren geleden verzeilde ik, per ongeluk op Koninginnedag, in Nederland. Die Oranje gekte, ik dacht dat men een loopje nam met het koningshuis, maar het bleek echt. Er is iets dat de Nederlander bindt, iets waardoor hij Nederlander is en geen Duitser of Deen of …. Om bij mezelf enige vorm van Nationalisme of Belgicisme te vinden moeten Henin of Clijsters nummer één op de wereldranglijst tennis worden ofzo. Van Vlaams-Nationalisme begrijp ik nog minder. Misschien begrijp jij dat beter Theo want ik zie sinds enkele jaren regelmatig, bij steeds meer mensen thuis, de Zeeuwse vlag wapperen.

De overwinningsspeech van Bart De Wever moest verzoenend klinken. Toch kwam hij niet verzoenend over. Zeker niet omdat tekst en lichaamstaal vaak niet overeenkwamen.

Bart De Wever viel vóór de speech even uit zijn rol omdat de DJ van dienst de muziek niet afzette terwijl de VRT aan het opnemen was. Vriend en vijand hebben er persiflages van gemaakt waarvan een aantal te vinden zijn op vandaag.be .

take down
the paywall
steun ons nu!