De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Daraya en hoe het begon…

Daraya en hoe het begon…

vrijdag 26 augustus 2016 13:55
Spread the loveHet begin van de Jihadistische revolutie in Syrië

Hoe het begon:

assad.jpg

Na 2003, de inval, of liever gezegd de oorlog van de VS, onder de toenmalige leiding van George Bush Jr, en sommige NATO bondgenoten, heerste er chaos in Irak. De chaos werd versterkt door het ontslaan van Officieren en ambtenaren in het leger en ministeries.

De meeste officieren werden vastgezet in Kamp Bucca, te vergelijken met Quantanamo Bay, daar raakten zij onder de voortdurende martelingen geradicaliseerd en zwoeren wraak aan Amerika en het westen.  Abu-Bakr Al Bagdadi werd hun aanvoerder al in kamp Bucca. Naderhand gooide hij het op een akkoordje met Senator John McCain om de “zogenaamde”dictator Assad uit te schakelen! Jahbat al Nusra was geboren. Het kreeg vele aanhangers uit Europa, migranten jongeren, doelloos in Europa, zonder werk, zonder opleiding en niet geaccepteerd aanvaardde zij gemakkelijk de ideologie van de Jihad en uit Al- Nusra werd ISIS en IS geworden!

Syrië:

Daar mengde zij zich in tussen de vreedzame demonstraties in Daraa, Syrië  de bovengenoemde Al-Nusra aanhangers, ook terroristische elementen die getraind waren in Afghanistan en Irak door de CIA, waar de bevolking demonstreerde tegen de aanhoudende droogte en vroegen hiermee meer geld en hulp. Tijdens de demonstratie schoten zij met scherp op de politie, deze riep de hulp in van het leger en het liep uit de hand. Het leger probeerde de bevolking te beschermen tegen deze zogenaamde rebellen. Die riepen de revolutie uit, een revolutie gebaseerd op een Jihadistische ideologie, terwijl Syrië een seculiere staat was, waar religie en politiek gescheiden is. Op deze dag werden de eerste 30 politiemensen vermoord door terroristen, waar nooit melding van gemaakt is in de westerse pers of politiek. De Jihadistische revolutie ondersteund en gemaakt door de VS, CIA, FBI, George Soros, het moest een “color revolutie” “regime change”revolutie worden, gemaakt van buitenaf ! De wapens voor deze dag kwamen uit de VS/Qatar/Turkije en Saoedi Arabië.

Het westen en de VS blijven, tegen beten weten in, beweren dat het gematigde rebellen zijn. Dat zijn ze niet, ze houden de bevolking in de buitenwijken Harasta, Douma, Jobar en Ghouta (gifgasaanval 2013, keer op keer bewezen door het OPCW en Mogerini) gevangen en gebruiken hen als menselijk schild, indoctrineren de plaatselijke bevolking en roepen op tot Jihad.

Daraya en Madaya :

De Uitpers: http://www.uitpers.be/index.php/discussie/903-de-hongersnood-in-madaya

Geschreven door Pater Daniël Maes en Sonja van den Ende

klooster

Klooster Mar Yacub, Syrië, in het midden pater Daniël

Een nieuw flagrant geval van westerse mediamanipulatie? Zo ziet het naar uit wat betreft de hongersnood in de Syrische stad Madaya, waarvoor de mainstreammedia unaniem de verantwoordelijkheid in de schoenen schuiven van president Bashar al-Assad. Het lijkt er eerder op dat de organisatie Ahrar ash Sham, die de stad bezet tegen de zin van de burgers, die burgers als schild gebruikt en uithongert om de regering onder druk te zetten. (nvdr, pvb)

Hieronder volgt het getuigenis van pater Daniël Maes, 76, nobertijn van de abdij van Postel, die in het Syrische Qara de katholieke gemeenschap en een klooster leidt. Hij is niet te spreken over de westerse verslaggeving over Syrië en schrijft daarom getuigenissen en commentaren. Pater Maes wordt bijgetreden door Sonja van den Ende, een Nederlandse politica en activiste, die zeer betrokken is bij de Syrische kwestie en, evenals pater Maes, de regering van president Assad steunt.

Bevolking van Madaya is tegen de terroristen

De bevolking van Madaya, die vorige maand massaal protesteerde tegen de terroristen (van Ahrar ash Sham) en luid haar steun betuigde aan het leger en de regering, wordt nu door de terroristen én de wereldmedia collectief gestraft.

De media tonen wereldwijd de meest schrijnende beelden van uitgehongerde kinderen en geven zonder enige moeite alle schuld aan het Syrische leger. Alle middelen zijn goed om Syrië toch nog kapot te krijgen. Al zijn het eerder stuiptrekkingen van de terroristen, deze leugens zijn onaanvaardbaar.

Bovendien wordt op wereldvlak nu alles gedaan om een eensgezinde strijd tegen Daesh te verhinderen. Daarom vormen Saoedi-Arabië, Turkije en Israël een verbond tegen Iran. Syrië, Rusland en Iran moeten nu als de baarlijke duivels beschouwd en bestreden worden. De wereld lijkt wel gek geworden.

Toch gaan we verder en vertellen hoe wij het begin van het jaar beleefden. Tevens geven we enkele realistische en hoopvolle perspectieven.

Van harte P. Daniël

https://nl.wikipedia.org/wiki/Madaya

Geen levensmiddelenblokkade door regering

MadayaGemanipuleerde foto, het meisje is springlevend en woont in Libanon

Waarom zou Assad zijn eigen achterban laten verhongeren? Beelden van ondervoede kinderen in de stad Madaya zijn gepubliceerd op het internet en uitgezonden op de TV . De foto’s zijn zo schokkend dat ik weiger om ze te delen omdat ze een bewijs zijn van het kwaad dat in de mens ligt. Het is ondenkbaar dat een dergelijk lijden van onschuldige kinderen die geen keuze hebben in de oorlog gedaan wordt door de eigen regering.

Wat echter naar buiten is gebracht is de mythe dat ‘Assad en zijn leger’ de stad belegeren, en dat hij degene is, waardoor zijn eigen volk lijdt. Dit zijn de nieuwszenders in het westen en de US. De Australian Broadcasting Company (ABC) liep voorop om te beweren dat de stad ” zeven maanden belegerd is door de Syrische regeringstroepen en de Hezbollah-milities”.

Ze vermeldt slechts in één kleine alinea, dat Ahrar ash-Sham zich verschanst in de stad van 40.000 mensen, en vermeldt niet dat Ahrar ash-Sham één van de belangrijkste bondgenoot is van Al-Qaeda in Syrië, en van Jabhat al-Nusra zij delen de radicale ideologie. Hoe zijn de voedseltekorten en de blokkade van de overheid oplegt aan Madaya te rechtvaardigen? Niets kan zo’n blokkade rechtvaardigen. Dus is de blokkade niet opgelegd door de Syrische overheid.

Maar Madaya lijdt niet onder een levensmiddel blokkade van ‘de regering’ of zoals we het graag in het westen noemen ‘het regime’, maar de voedseltekorten worden veroorzaakt door de ” Ahrar ash-Sham ” terroristen die proberen de Syrische regering te dwingen om de druk op de belegerde terroristische groep te verlichten.

Dit zeer reële scenario is niet ongebruikelijk voor de propaganda van de westerse media en politiek. Door eenvoudig onderzoekswerk te doen zou eenieder kunnen begrijpen wat de situatie is, wat als een complexe Syrische oorlog wordt beschouwd, die na wederom onderzoek te plegen, niet complex is. Niemand vanuit het Westen, niet de media, niet de politiek geen één van hen hebben overwogen of misschien zelfs gezien hoe de situatie daadwerkelijk is. Ze zien alleen de beelden vanuit het Bureau in de UK (Syrisch Observatorium), deze man, die claimt juiste informatie te hebben, is al 15 jaar niet in Syrië geweest.

Omdat hij banden met de moslimbroeders heeft is hij gevlucht naar het vrije Westen om zijn dubieuze praktijken voort te zetten. Het Westen gelooft hem, ook de westerse media die klakkeloos zijn informatie overnemen. Hier is iets totaal verkeerd met de journalistiek en de politiek!

Dus inderdaad politiek en Tweede Kamer doe er iets aan, zoals de reguliere kranten schrijven, doe iets aan de situatie en stop ermee te zeggen dat de terroristen gematigd zijn, het zijn niets anders dan daders, dezelfde die aanslagen in Europa plegen. Doorbreek de vicieuze cirkel en geef toe, ja we zaten fout, net als bij Irak. Het is geen revolutie, het is een regelrechte inmenging, waarvoor terroristen gebruikt worden, net als in Afghanistan en Irak, wat indruist tegen alle internationale verdragen!

Sonja van den Ende

Daraya is nu bevrijd, zoals wij dat noemen. Terroristische elementen hebben i.s.m Jahbat Al Nusra, Ahrar as Sham, het stadje 4 jaar belegerd, uit westers/VS oogpunt de Syrische regering. Daraya is Syrisch en de burgers, 4000 zijn nu vrijgelaten en krijgen vrije doorgang naar Noord-Syrië en omgeving van Damascus.

Onder president Assad, worden geen krijgsgevangenen gemaakt, niemand vermoord en vrije doorgang is verzekerd voor de jihadisten naar hun broeder jihadisten in Idlib. De bevolking van Daraya krijgt voorlopige voorzieningen in tentenkampen, zoals er al zovele zijn in Syrië, want vele dorpen zijn verwoest door Jihadisten en niet door bommen maar door raketten en anti-tank geschut.

Daraya is nu ECHT vrij, de bevolking krijgt voorlopige onderdak, voedsel etc van de Syrische en i.s.m de Russische regering.

https://en.wikipedia.org/wiki/Darayya

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!