De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Daklozen Noordstation als politieke speelbal
Noordstation, Daklozen, Opvang, Schaarbeek, Opvangcrisis -

Daklozen Noordstation als politieke speelbal

maandag 29 november 2010 11:00
Spread the love

In een persbericht klaagt Sp.a gemeenteraadslid Bernadette Vriamont in Schaarbeek de beslissing aan van haar burgemeester burgemeester Cécile Jodogne (MR-FDF) om tegen begin volgende week alle daklozen en asielzoekers die in het Noordstation schuilen op straat te zetten.

De beslissing om het Noordstation te ontruimen kwam er omdat de hygiënische en veiligheidstoestand er onhoudbaar geworden was. Gemeenteraadslid Vriamont stelt voor om dit op te lossen door mobiele toiletten te laten plaatsen en de politie de opdracht te geven om de veiligheid te bewaken. Ze stelt eveneens voor om de factuur hiervoor naar Fedasil en de Dienst voor Vreemdelingenzaken te sturen.

De Schaarbeekse burgemeester is bang dat haar gemeente vanaf december overspoeld zal worden door Albanezen, die geen visum meer nodig hebben om naar de Europese Unie te reizen.

Zowel de beslissing van burgemeester Jodogne als het voorstel van mevrouw Vriamont hebben als doel de federale regering onder druk te zetten om iets te doen aan de huidige opvangcrisis. Het is duidelijk dat de daklozen en asielzoekers in kwestie speelbal zijn van beslissingen op gemeentelijk en federaal niveau waar zij geen enkele invloed op hebben.

http://www.tvbrussel.be/video/1/burgemeester-schaarbeek-wil-asielzoekers-uit-noordstation http://www.bernadettevriamont.be/content/view/972/1/lang,be/

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!