De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Hart Boven Hard

Dag van de Zorg op 21 maart: “Wij vragen meer dan applaus en een blijk van liefde”

woensdag 24 februari 2021 22:15
Spread the love

 

Nooit werd de nood aan nabijheid, aandacht en kwali-tijd in de zorgsector zo scherp aangevoeld. Nooit hebben we zo sterk ervaren hoe cruciaal zorg voor elk van ons kan worden. Met Hart boven Hard ijveren wij voor nabije, menselijke zorg “van hart tot hart” zowel voor de patiënt, de persoon met een beperking, de cliënt als voor de mantelzorger, de verpleegkundige of de bejaardenhelper, … m.a.w. voor al wie ook maar op een of andere manier bij zorg betrokken is.

Dit jaar werd pijnlijk duidelijk hoe ver we daar nog vanaf staan. Zorg – en welzijnswerkers en mantelzorgers hebben het beste van zichzelf gegeven, vaak in zeer moeilijke omstandigheden. Daarom willen wij vanuit de werkgroep Zorg mensen via een kaartje een warm hart onder de riem steken. Wij willen hun laten weten dat we voor hen opkomen.

Wil jij verzorgenden in jouw organisatie, jouw ziekenhuis verrassen met een kaartje? Of denk je hierbij aan mantelzorgers en zorgvragers, mensen in je buurt, familie of vriendenkring? Vul dan jouw naam en adres en het gewenste aantal kaartjes via dit formulier in. Graag tegen 4 maart! De kaartjes worden via de post bij jou besteld, zodat je ze in de Week van de Zorg, tussen 15 en 21 maart, kunt uitdelen en verspreiden.

Bron: Hart Boven Hard

Klik hier voor de link naar het bestelformulier.

 

Maar voor ons mag het wat meer zijn dan applaus en een blijk van liefde, zoals de campagne van de Vlaamse Week van de Zorg voorziet. “Ik hou van u” zingen, klinkt toch wat wrang als we weten dat de zorg – en welzijnssector kreunt onder een gebrek aan personeel en middelen en ook de vele mantelzorgers een gebrek aan ondersteuning ervaren. Vandaar dat wij ook een duidelijke boodschap hebben voor minister Beke.

Laat minister Beke samen met ons weten dat het dringend tijd is voor een ander zorgbeleid! Deel onze boodschap door via e-mail deze naar de minister te sturen.

Klik hier voor de link naar de emailtool of stuur je liever zelf een mail vanuit jou persoonlijke mailbox, dan kan je ook de inhoud van de brief via deze link kopiëren en zelf versturen naar kabinet.beke@vlaanderen.be

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!