De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Dag 1 (of is het eigenlijk al dag 2)

Dag 1 (of is het eigenlijk al dag 2)

dinsdag 5 juli 2011 15:58
Spread the love

Wat zijn we vandaag toch echt wel heerlijke toeristen geweest. Als we dan toch in Egypte zijn, moeten we toch echt wel de piramiden gezien hebben waren we aan het denken. En dat hebben we dan ook gedaan.

Deze voormiddag zijn we naar Gizeh geweest en hebben we daar een kameel en een paard genomen om de piramiden en omgeving errond te gaan verkennen.

Woestijnzand is zacht en soepel, daar zak je volledig in weg, en met de kameel of het paard kan je er gemakkelijker doorheen.
Heerlijk avontuur, Asmaa heeft haar angst voor het rijden op een kameel overwonnen, ze heeft hem zelfs zelf bestuurd! Die angst voor het paard overwinnen ging nog niet helemaal, al heeft ze daar toch ook al wel een ritje op gemaakt.

En Carmen is niet voor niks Carmen zonder Angst en heeft zich dan ook schitterend geamuseerd met het rijden op deze dieren, vond ze allebei wel braaf en kon ze goed besturen.

Piramides zijn inderdaad wel de moeite, die Sfinks vonden we allebei toch maar een klein beetje klein uitvallen. Maar we hebben die toch ook gezien.

Met dank aan onze uitstekende gids, Hamouda, is het een uitstekende voormiddag geworden! Super gelachen en onze eerste echte toeristische uitstap gedaan.

Al was er wel heel weinig volk, revoluties zijn goed voor de rechten van de Egyptenaar en iedereen is hier blij dat Mubarak weg is, maar voor de economie, die vooral leeft van het toerisme, is het niet alles. Toeristen blijven allemaal weg en al deze mensen verliezen hun inkomen, mensen die zowieso al niet zo dik verdienen. Hopen dat er voor hen snel verandering komt en dat de toeristen snel zullen inzien dat ze geen schrik moeten hebben en dat Egypte nog steeds dezelfde cultuur, geschiedenis en bezienswaardigheden heeft als voor de revolutie.

Verder zijn de mensen hier precies echt wel blij dat Mubarak weg is en met de paar mensen met wie we gesproken hebben zijn hoopvol over hun toekomst. Zij weten dat er een tijd geduld gaat moeten zijn, maar over 5 jaar zou er toch al zeer veel moeten veranderd zijn.

Laten we dus maar hopen op een hoopvolle, positieve toekomst.

En voor ons, morgen nog een dagje Egypte en dan trekken we verder richting Jeruzalem. Volgende nacht zullen we de bus nemen naar Taba, om daar de grens, insha’allah, over te steken en verder te reizen richting Jeruzalem.

Die busrit zal nog een boeiend deel van onze reis worden, zoals Asmaa zei “hopen maar dat daar airco op aanwezig is” en kussentjes..

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!