De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

(Cursiefje) Soedan en één wapenlevering, en het was gefixed!

(Cursiefje) Soedan en één wapenlevering, en het was gefixed!

maandag 24 april 2023 16:19
Spread the love

Wat in een ver verleden een paradijselijk land leek voor Leopold 2, koning der Belgen, blijkt nu nog in de far future een goede investering te zijn geweest. Een prachtig land, grondstoffen, grenzen met veel landen en zeshonderd kilometer kust. Het kan niet cynischer klinken, maar het blijft natuurlijk wel Soedan.

Het begon allemaal met een rijke sheikh uit Saudi die ons wilde verlossen van de USSR. Op dat moment stonden de tanks klaar in de Panjir, de USSR was klaar om Kabul over te nemen. Het wonder van die rijke sheikh was geen arend, maar een wapen uit zijn cultuur dat hij zeer goed kende. De mechanische arend of de Stinger, waarmee hij sovjet migs en tanks uit de lucht en ter land kon uitschakelen en zijn guerrilha van Mostajidien deden de rest getraind in Soedan en gekleed door wat ze vonden onderweg.

Dit leger verloor haar centrale controle orgaan en veroorzaakte terreur, verderf en oorlog zoals we van de horde nog niet kenden, enkel Maradona had meegekunt in dribbelpas naar Wenen, maar hij trok de pest mee in zijn gouden miele laarzen…

Kan het dat Rusland wraak wil nemen voor de verliezen van de Sovjet Unie? Wordt Rusland weer de Sovjet Unie, maar dan zonder ideologie volgens Expert Mark Galeotti is dit best mogelijk. Natuurlijk moest dat leger met die mechanische arenden opgeleid worden, gempoxed en gesoc’ed worden in Soedan allemaal ertzatsproducten. Klaar voor de eindstrijd van Rusland in Soedan, of was het Saudi? Nee, het was Saúl Meném!

Bron: Engenieur in Vredestijd, Colonel in Oorlogstijd!

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!