De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

(cursiefje) Parijs-Brussel à velo, but not for DRCongo

(cursiefje) Parijs-Brussel à velo, but not for DRCongo

zaterdag 1 juli 2023 01:36
Spread the love

Het eeuwige spreekwoord, als het regent in Parijs dan druppelt het in Brussel, toch bleef het ook bij druppelen. We kunnen één ding zeggen de DRC wilt praten en niet vechten, terwijl in Parijs de combattans nog steeds elke dag op straat staan.

Zoals een vriend van een bekende Congolese charme zanger ooit zei tegen mij, de DRC, dat is Parijs. Dus vertelde hij mij dat hij zijn vriend aanmoedigde om naar Brussel te komen omdat het terrein onontgonnen is. En met succes, toch zitten we ‘lost in translation in Brussel’.

De reden waarom ik dit denk is omdat Anglofone wereld veel sterker vertegenwoordigd is in Brussel, terwijl Parijs nog steeds op de Francofonie draait. Hieruit kunnen we destileren dat dit twee aparte werelden zijn, en zeer correct de Franstalige wereld was altijd diplomatiek in contact met de Anglofone wereld. Toch bestaat deze wereld niet meer, daarmee dat George Floyd van de VS in Brussel gemythifiseerd werd, natuurlijk geraakt Nahel Huapi niet in Brussel… of toch een dag te vroeg.

Nahel is een Argentijnse mapuche naam voor de insiders, voor de outsiders is dit gewoon een stomme makak, één meer of minder maakt niet…

Times they are a-chénging…

firn

schatgps: Yes, Argentina conducted nuclear weapons tests in the past. The tests were carried out by the military government in the 1970s and 1980s. However, Argentina has since abandoned its nuclear weapons program and is a signatory to the Treaty on the Non-Proliferation of Nuclear Weapons.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!