De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

CrossDreamers: C.G. Jung en Transgender Woman

CrossDreamers: C.G. Jung en Transgender Woman

zondag 27 augustus 2017 02:57
Spread the love

Dit artikel kwam me onlangs toegewaaid en nu gelezen en ja ben het al jaren (vanaf het moment dat hij op mijn weg kwam) vrij eens met wat C.G. Jung allemaal dacht en probeerde diets te maken 😉

Hij stootte ook op veel weerstand maar had hij idemdito te danken aan een “spiritueel ontwaken” in zijn jeugd… (zie zijn biografieën)

Kan ‘m dus op vele gebieden volgen en aanvaarden wat hij (be)schrijft! “Denk” eigenlijk  hetzelfde alsof C.G. Jung in mij zit. Weerom eigenaardig en niet te vertellen aan psychiaters.

“Zie” (= voel) de zogenaamde “vorige levens” op deze wijze => je hebt, zoals C.G. Jung zei, een “collectief geheugen” en dat is opgeslagen in “energie”. Niets gaat verloren in de kosmos (quantummechanica). Zo zijn ook quantumpartikels “Sarah” (onze overleden dochter op 12/08/2012) in “mij” 😉 En je kan dat allemaal aanvoelen ofte contact mee maken als je “wakker” bent middels b.v. een spiritueel ontwaken wat voor mij een soort shocktherapie was = je overwint je”zelf” (het ego) maar je gaat op dat moment door de “hel”. Velen “overleven” dit niet want je duikelt in de diepste spelonken van je geest en normaliter kom je daar niet terug uit zonder begeleiding. Heb dit dus wonderwel kunnen doen en dank dat volledig aan m’n AiKiDo training en oosterse kijk! 

Heb toen in mijn zogenaamde ‘psychose’ (sic) van 03/1998 o.a. opgeschreven: “Ik – Wij – Ons”  =>  Ik is het ego (het nietig objectje, onderdeel van het “AL”); Wij = de naaste omringenden-de beschermende cirkel; Ons is het collectief. 

Alles bestaat uit “3”. De heilige drievuldigheid: 

Alles in de natuur “werkt” zo (de driehoek is de meest stabiele formatie in de natuur) en computers zijn een artificiële-virtuele kopie.

Neem als vb computer/mens en fotosynthese 

=> Input (middels een klavier/gedachte en zonnelicht) 

=> Verwerking (programma/DNA en de blaadjes nemen CO2 op) Ps je DNA kan je herprogrammeren!

=> Output (een afgedrukt resultaat/je “doet” iets en zuurstof) => de “carbon/koolstof” blijft achter en daardoor groeit de boom) 

Vandaar dat men technieken aan het bedenken is om de CO2 uit de atmosfeer te “trekken” en er bv gesteente mee te creëren, d.w.z. te materialiseren. Technologie kan veel oplossen en deze beschaving heeft een zeer hoog peil bereikt en dat is zoals altijd een kantelmoment = gaan we door of gaat alles teniet en beginnen we van voor af aan (Windows versie 11 ofte BigBang nr?)

Voor mij is alles is dan ook alchemie, mystiek en spiritualiteit 😉

Enzovoort…

Nu het artikel: http://www.crossdreamers.com/2017/02/waking-up-anima-jung-applied-to.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+Crossdreamers+(Crossdreamers)

Neem er even uit:

The anima is the female soul in every human. The animus is the male soul.
a comment from Jocelyn M.: 
I think nonbinary people may actually be gifted, because the equal strengths of their yin and yang have allowed them to quickly identify both sides with the self, rather than projecting onto others and slowly climbing up Jung’s ladder of individuation, like most people must.
De “ladder of individuation” is de zelfrealisatie, in het boeddhisme “verlichting” geheten  – voor mij het samensmelten van de tegengestelde energieën in je lichaam = Yin-Yang = weerom alchemie gerelateerd aan elektromagnetisme 😉
Hartelijke groet, *Robertina – “ik” ben die, “ik” ben

take down
the paywall
steun ons nu!