De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

CRISTINA BRANCO  Alegria Tour

CRISTINA BRANCO Alegria Tour

dinsdag 21 januari 2014 11:20
Spread the love

zaterdag 15 februari 2014 | 20:00

Keer op keer weet Cristina Branco bij elk theaterseizoen een boeiend nieuw fadoprogramma te brengen.  Daardoor behoudt ze de magie om haar publiek dat haar de lopende jaren zo trouw is gebleven, aan zich te binden.  Een nieuwe Cd, een nieuwe tournee. Voor dit project heeft Cristina Branco de beste muziek en tekstschrijvers uit Portugal uitgedaagd om speciaal voor haar nieuwe liederen te schrijven.

Cristina Branco (1972) behoort tot de groep jonge musici die midden jaren negentig in de fado een nieuwe expressievorm ontdekten en hieraan een eigen verrassende interpretatie gaven. Wat Branco met deze groep gemeen heeft, is respect voor de traditie en de drang deze te vertalen naar vernieuwende vormen. Branco ontwikkelde in de loop der tijd een geheel eigen stijl en treedt op met een traditionele groep musici (zang, piano, Portugese gitaar, gitaar en basgitaar). Kenmerkend voor Branco’s muziek zijn haar lichte, warme en tegelijk doorleefde stem, een mengeling van traditionele fado’s, eigen thema’s en volksliedjes waarbij ze zorgvuldig de teksten van de beste Portugese dichters uitkiest.

Cristina Branco vernieuwt de fado beetje bij beetje en verrijkt haar muziek telkens met delen jazz  en andere wereldklanken  Tel daarbij op Branco’s warme stem en haar traditioneel bezette ensemble en dat weet je het wel: dit wordt een wonderschone avond.

Cristina Branco: zang
Ricardo Dias: piano en accordeon
Bernardo Couto: portugese gitaar
Bernardo Moreira: contrabas

Tickets : € 18 | € 21 | € 24

www.cristinabranco.com
http://www.myspace.com/cristinabrancooficial

take down
the paywall
steun ons nu!