De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

covid19-21: stemmen die niet gehoord mogen worden

covid19-21: stemmen die niet gehoord mogen worden

zaterdag 10 juli 2021 13:53
Spread the love

 

Een pandemie… Ik stelde mij dat anders voor.

Ik stelde me voor dat de bevolking angstig was en dat de overheid en wetenschappers probeerden die angst weg te nemen. Bij de pandemie die momenteel heerst is net het omgekeerde waar. Een deel van de bevolking is angstig, maar een groot deel moet via dagelijkse nieuwsberichten, via boetes en totalitaire maatregelen in het gareel gehouden worden.

Ik dacht altijd dat mensen vanzelf maatregelen zouden volgen bij een pandemie. Ik stelde mij geen bussen voor vol besmette mensen waar de sfeer er goed inzit en niemand echt ziek is. Ik stelde mij voor dat eens de oversterfte voorbij, de pandemie voorbij zou zijn. Nu zitten wel al acht maanden zonder oversterfte maar nog steeds in pandemiesfeer. Ik stelde me niet voor dat er grote manifestaties zouden plaatsvinden tegen de maatregelen om de pandemie in te dammen en dacht dat er op wetenschappelijk vlak eensgezindheid zou zijn. In tegenstelling tot wat lijkt indien u de enkel grote mediakanalen volgt is die eensgezindheid onder experts er niet. De UAntwerpen concludeerde dan ook dat het Vlaamse nieuws tijdens het coronajaar leek op dat van Rusland en China. Eenzijdig zonder tegenstemmen aan het woord te laten. Die zijn er nochtans maar worden niet gehoord omdat ze niet meegaan in het heersende verhaal.

Het virus zal ook na de vaccinatiecampagne blijven circuleren. Opnieuw hebben stemmen uit de sceptische hoek gelijk gekregen. Er is u gedurende een heel jaar lang gezegd dat we moesten wachten op een vaccin en dat dit het virus zou verslaan. Wie daar niet in geloofde was een complotdenker. Blijkt nu dat daar toch op zijn minst een grond van waarheid inzit.

Daarom zou ik iedereen die ruimdenkend is aanraden om eens verder te kijken dan de gekende mediakanalen en ook eens te luisteren naar de vele mensen die een alternatief verhaal brengen.

Een overzicht van enkele stemmen die niet gehoord mogen worden:

 

Didier Raoult: Franse arts en microbioloog en directeur van het tropisch instituut IHU. Verklaarde in februari 2020 dat hydroxychloroquine een game over was voor covid-19. Bleef het medicijn promoten. Geeft up-dates over corona, o.a. via YouTube en heeft daarbij honderdduizenden volgers. De gedachte luidt dat hydroxychloroquine niet gebruikt mocht worden omdat een vaccin enkel goedkeuring kan krijgen via versnelde noodprocedure (zoals is gebeurd) indien er geen medicijn is tegen de desbetreffende ziekte. Mogelijks is een figuur als Didier Raoult mee een verklaring waarom de vaccinatiebereidheid in Frankrijk (en Franstalig België) eerder laag ligt.

 

Sucharit Bhakdi: Duitse professor microbiologie. Schreef samen met zijn partner, een arts, het boek corona, vals alarm?. Heeft kritiek op de maatregelen, maar ook op de vaccinatiecampagne. Waarschuwt in een interview van twee maanden geldeden voor bloedklonters en een overactief immuunsysteem na vaccinatie. De video is 1.8 miljoen keer aangeklikt.

 

Jan Grandjean: Professor en hartchirurg uit Nederland. Had eerder al kritiek op de maatregelen en wordt enkel feller in zijn kritiek. Snapt niet waarom men al deze maatregelen neemt voor een virus dat ouder is dan de mensheid. Kan het enkel verklaren doordat het van bovenuit gedirigeerd wordt, maar dat is buiten zijn vakgebied en daar wenst hij niet verder op in te gaan. Vindt het vaccineren van jongeren en kinderen met een experimenteel vaccin schandalig en maakt zich als hartchirurg zorgen om hartspierontsteking bij een kleine minderheid van jongeren na vaccinatie. Denkt dat we binnen x aantal jaar gaan terugkijken op deze periode als een algehele blackout.

 

Luc Bonnet: Belgisch epidemioloog die af en toe een klein woordje mag meepraten in de media. Richtte zich tegen het sluiten van de scholen en voor een menswaardige omgang met ouderen. Bekijkt de zaken rationeel en volgde lange tijd de strategie van Zweden. Toont met data aan dat bv. de angst voor wat momenteel in Portugal gaande is ongegrond is. Had eerder bedenkingen bij het snelle uitrollen en massaal vaccineren maar kwam hierop terug en promoot de laatste maanden de vaccinatie.

 

Evelien Peeters: Nederlandse arts-internist die vorig jaar een open brief publiceerde over de neveneffecten van de maatregelen. Deze werd 20.000 keer ondertekend. Wil weg van de angstcultuur en is tegen dwangmaatregelen. Neemt het op voor de jeugd en wil focussen op de risicogroepen. Herinnert eraan dat ook in 2019, tijdens het griepseizoen, mensen in Nederland zijn overgeplaatst naar Duitsland wegens een tekort aan bedden. Gelooft niet dat lockdowns veel effect hebben. Richtte het Artsen Covid Collectief op.

 

Geert Vanden Bossche: Wetenschapper die nog voor Bill & Melinda Gates Foundation en GAVI werkte. Kwam in maart 2021 naar buiten met een theorie dat massavaccinatie midden in een epidemie met de gebruikte types vaccins zal leiden tot ernstige varianten. Beweerde eerst dat dit binnen 2 à 4 weken zou gebeuren en in een later interview tegen de zomer. Werd door VRT en Knack gefact-checkt en weggezet als veearts wiens theorie op niets slaat. Gaf fel van leer tegen de fact-checkers. Blijft regelmatig updates geven van de stand van zaken. Zo reageerde hij tegen de bewering dat ongevaccineerden de varianten zouden veroorzaken. Heeft de bevoegde instanties in maart aangeschreven en is zo een belangrijke factor in het verhaal. Moest zijn theorie blijken te kloppen, en gezien de vele varianten die opduiken zou ik dat niet afschrijven, kunnen de dominate stemmen in het verhaal zich er mogelijks wat moeilijker uitpraten.

 

Luc Montagnier: Franse arts, professor en viroloog. Won samen met twee anderen in 2008 de nobelprijs voor de fysiologie van de geneeskunde. Toonaangevend in het HIV onderzoek. Verkondigde in april 2020 reeds dat covid-19 ontsnapt was uit een laboratorium. Verkondigd min of meer dezelfde theorie dan Vanden Bossche als het gaat om mutaties en massavaccinatie.

 

Ad Verbrugge: Hoofddocent aan de Vrije Universiteit Amsterdam in sociale en culturele filosofie. Heeft eerder een links profiel. Presenteert regelmatig voor het YouTube kanaal DeNieuweWereld. De corona crisis is een uiting van een mensheid in crisis aldus Verbrugge. Een gebrek aan zingeving maakt de mens onzeker waardoor het vatbaar is voor zulk verhaal. Aangezien veel mensen weinig zin zien in hun werk gaat men zonder protest in lockdown, terwijl de landbouwer, die de oogst met eigen ogen kan aanschouwen en de noodzaak van zijn werk inziet, blijft verder werken. De collectieve strijd tegen het virus is een nieuwe zingeving geworden in een individualistische wereld. Komt met zijn inzichten dicht in de buurt van psycholoog Matthias Desmet.

 

Del Bigtree: Amerikaans journalist die kritisch staat tegenover vaccins. Noemt zichzelf een progressief liberaal met sympathie voor de democraten. Maakte de docu vaxxed waarin mensen en hun familie die kampen met levenslange handicap na vaccinatie het woord krijgen. Er waren zo’n 7000 getuigenissen. Maakte als producer een programma rond medische thema’s en kwam zo in contact met vaccinatieschade. Via de praktijk merkte Bigtree dat media en farmaceutische industrie in elkaar verweven zijn. Hierdoor begon hij een eigen kanaal en presenteert elke donderdag een liveprogramma. Richt zich niet enkel tot vaccins, zo confronteerde hij Monsanto met zijn kankerverwekkende activiteiten. Minimaliseerde in eerste instantie covid-19 en verkondigde dat groepsimmuniteit zo goed als een feit was. Gaat nu meer uit van een onnatuurlijk virus via lab ontsnapping maar blijft alle theorieën open houden.

 

Robert F. Kennedy jr.: Telg uit de wereldberoemde familie. Milieuactivist en voorzitter van Children’s Health Defense, een belangenvereniging die ervan uitgaat dat de toename van autisme, auto-immuunziekte, allergieën en ADHD een gevolg zijn van vervuiling die kinderen binnenkrijgen via fluoridering van drinkwater, straling, aluminium, geneesmiddelen en vaccins. Er is geen sprake van een pandemie volgens Robert Kennedy jr. Volgt de neveneffecten van vaccinatie zoals hartspierontsteking bij jongeren. Eist dat de covid vaccins onmiddellijk van de markt worden gehaald.

 

Sam Brokken: Schreef tegen wil en dank in geschiedenis met zijn open brief voor een omgekeerde lockdown eind augustus 2020. De brief werd ondertekend door tientallen professoren en honderden dokters. Nam het in één van de zeldzame debatten op tegen Pierre Vandamme in DeZevendeDag. Kreeg hierbij 1minuut46seconde het woord. Stelde vragen bij het vaccineren van mensen onder de 60 met een experimenteel vaccin die weinig of geen risico lopen op de ziekte covid-19. Kreeg Vandamme zo ver dat die beweerde dat gevaccineerde covid-19 niet meer overdragen. Verloor zijn werk na dat debat maar krijgt nu, maanden later gelijk. Gevaccineerde kunnen het virus wel nog overdragen. Een bezorgde burger had dus gelijk tegenover een vaccinoloog. Vreemd, zeer vreemd. Trok zich na alle commotie, net als Lieven Annemans, grotendeels terug uit het debat.

 

Reiner Feuelmich: Heeft als Duits advocaat grote processen op zijn cv staan. Bij processen tegen Volkswagen en Deutsche Bank staat Feuelmich bekend als verdediger van de consumenten. Ook is hij actief binnen DasBasis, een politieke beweging die gaat voor basisdemocratie. Is samen met tal van andere advocaten een rechtszaak aan het voorbereiden rond de covid-19. Hij noemt het misdaden tegen de mensheid. Hij beweert bewijs te hebben dat er sprake is van een georkestreerde agenda maar geeft dat bewijs niet. Noemt de PCR-test frauduleus en mensen die zich laten vaccineren onverstandig. Menig covid sceptici heeft hoop dat een soort tweede Neurenberg tribunaal gerechtigheid zal brengen. Feuelmich zelf gaf aan daar niet al te grote verwachtingen van te hebben en vroeg de sceptische beweging geen foutieve informatie te verspreiden.

 

Maurice De Hond:  Nederlands data analist die rationeel naar de cijfers kijkt. Hij hielp hiermee een deel van de Nederlanders van de angst af. Gaat niet echt mee in complottheorieën en is eerder gematigd. Toont met allerhande grafieken en cijfers aan dat de maatregelen buitenproportioneel zijn.

 

Carla Peeters: Werkte als immunoloog aan vaccins. Kijkt op een meer holistische manier naar geneeskunde. Is directeur van een organisatie die je persoonlijke gezondheid preventief wil verbeteren. Is fel tegen mondmaskers die ze ongezond noemt en is tegen het vaccineren van kinderen tegen covid. Klaagt aan dat de maatregelen gevolgen hebben op het mentaal welbevinden van jongeren.

 

Martin Kuldorff: Eén van de drie gezichten van de Great Barrington Declaration. Deze staat voor een alternatieve aanpak dat 852.283 keer werd ondertekend waaronder 14.811 wetenschappers in de gezondheid. Men richt zich tegen lockdowns en voor het beschermen van de kwetsbare groepen. Kuldorff zelf is professor medicijnen aan de Havard Medical School, bio statisticus en epidemiologist. Op zijn twitter pagina waarschuwt hij bijvoorbeeld voor de toegenomen luchtwegen infecties bij kinderen in Nieuw-Zeeland als gevolg van de maatregelen. Een fenomeen waarvan ook in de VS en in België sprake is.

 

Theo Schetters: Professor als hoogleraar verbonden aan de universiteit van Pretoria. Directeur van ProtActivity dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van vaccintechnologie. Uitte zijn bezorgdheid omtrent de mRNA vaccins. Noemt vaccinatie van gezonde mensen met een experimenteel vaccin onverantwoord. Aangezien zijn bedenkingen veel bekeken zijn is hij door VRT factcheck als misleidend gecategoriseerd. Schetters noemt de informatie omtrent covid via de media eenzijdig en vaak niet correct.

 

En nog vele, vele anderen.

Allemaal gekken? Of heeft een deel van hen misschien op zijn minst ergens een punt. Volg de wetenschap… Het is maar hoe je het bekijkt.

 

 

 

 

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!