De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Correctie van enige typfouten in de Blog

Correctie van enige typfouten in de Blog

woensdag 31 augustus 2016 13:00
Spread the love

GOEDELE LIEKENS IN VAN GILS EN GASTEN DINSDAG 30 AUGUSTUS 31-8-2016

Ik zag en hoorde gisteren bij “Van Gils en gasten” Goedele Liekens nog maar eens aan het werk. Goedele Liekens is boos omdat men nog altijd niet begrijpt hoe de clitoris werkt en dat ze er al “boeken” heeft over geschreven en nog steeds niemand weet na al dat schrijfwerk van haar hoe het daar mee zit. “En in haar Goedele magazine staan allemaal foto’s en zo, en nog weten de mensen het niet”, zo jammert ze.

Meteen heeft ze nog eens reclame gemaakt voor haar magazine. Vlaanderen “moet” dringend Goedele gaan lezen, want zonder Goedele zal niemand weten hoe aan seks te doen, zal niemand kennis hebben over de vagina of over de penis, dreigt niemand te weten hoe je een coïtus uivoert, zal niemand ooit tot seksueel genot kunnen komen. Goedele dient verplichte leerstof te worden in het onderwijs want anders dreigen de Vlamingen uit te sterven!

Daarop begint ze aan haar uiteenzetting.

Ze heeft een 3D print van de clitoris in haar handen.

Ze begint met te zeggen dat de clitoris “het topje van de ijsberg” is

Een “betere” vergelijking kan ze niet vinden. Bij Goedele is het dan misschien het topje van een ijsberg, maar bij de vrouwen met een gezond libido is de clitoris het topje van de vulcaan.

Verder zegt ze dat ze een club van “de paginavrienden” heeft opgericht.

Ik vermoed dat ze de club van “de vaginavrienden” bedoelt.

Of deze club dan bestaat uit vrouwen die vriend zijn van hun vagina of uit mannen die vriend zijn van de vagina is niet duidelijk. Misschien is het een “gemengde club” , wie weet.

Verder in het programma laat ze meerder malen horen hoe ze in Engeland als docent het aanpakt. Allemaal goed gehoord?! Goedele is ook docent in Engeland. Goedele heeft een magazine, Goedele heeft een club, “ Goedele doseert in Engeland!” Daar draagt ze -zo zegt ze- een clitorisring aan haar vinger (die heeft ze nu ook aan) terwijl ze seksuele opvoeding geeft. Goedele vraagt wel héél veel aandacht en zelfbevestiging. Ja, wanneer de media je telkens op een voetstuk zetten, dan krijg je dat.

In Engeland dienen ze een “onwetende” experte van het vaste land te laten overkomen om de bevolking dezelfde expertenkul te laten verkondigen. Dat wordt verderop duidelijk. Verder heeft ze het ook meermaals over “pootjes” die aan de clitoris hangen. “Strengen” zou een beter woord zijn lijkt me wanneer je de wetenschappeljke naam niet kent en ik begrijp totaal niet dat een zogenaamde experte niet in staat is of niet de moeite doet die gepaste woorden te vinden “of zelfs de wetenschappelijke benamingen niet kent” om dingen te beschrijven.

Ik wil trouwens de eerste clitoris met “pootjes” aan nog eens zien en naar mijn smaak en gevoel hoort een clitoris met pootjes eerder thuis in de wereld van spinnen en insecten dan in het onderlichaam van een vrouw.

Ik weet één ding. Een beetje man die aandacht heeft voor het vrouwelijk geslachtsorgaan en met zijn vingers de clitoris beroert, die heeft meteen door dat die groter is dan dat kleine bolletje en voelt dat die opzwelt bij opwinding en voelt ook dat die een soort streng naar binnen toe vormt. Dus dat er méér is dan enkel dat kleine bolletje. Om dat  te ontdekken hebben wij “moeder overste fucking Goedele” niet nodig. Heel het gezelschap lijkt een stel idioten of wordt er door Goedele tot gereduceerd. Lieven Van Gils toont zich in deze ook als een onwetende kleuter want wanneer Goedele het over het kleine knopje van de clitoris heeft vraagt die aan Goedele “ dus dat is het gevoeligste stukje?”. Ik zou niet de vrouw van Van Gils willen zijn!

Ik begrijp niet waarom deze vrouw telkens opnieuw opgevoerd wordt in talk-en andere shows en waarom zij telkens opnieuw de eer krijgt als experte te mogen doorgaan als het over seksualiteit gaat. Wat dat betreft maakt ze de ene blunder na de andere en voor mij is het duidelijk dat ze er weinig over weet.

Niet enkel dat. Mensen die het gezien hebben of hebben opgenomen kunnen tussen minuut 12 en 13 nog maar eens kijken wat haar attitude is wanneer Theo Francken, staatsecretaris, aan het woord is. Ze weet goed wanneer ze in beeld is, en dan begint zoals steeds het “mondjestrekken”, (dat vind ze allicht zeer sexy van zichzelf), oogjes openrekken en terug sluiten, wat intellectuele blikken werpen, geregeld met het haar zwieren…

Blijkbaar werkt dat gedoe als een magneet op cameramannen, want uit heel het aanwezige gezelschap wordt telkens opnieuw “op haar” ingezoomd.

Wanneer het dus aan Theo Francken is kan de cameraman het niet laten “toch” weer op Goedele in te zoomen en begint heel haar ritueel en zegt haar mimiek “wie ben jij jongen?”, “Wat kraam jij er uit!”,” ik ben niet geïnteresseerd in jou” en op een bepaald ogenblik begint ze zelfs naar het plafond te kijken terwijl Theo praat. En dat terwijl ze weet dat ze in beeld is.

Ik denk dat zij op dat ogenblik denkt “elke minuut dat een ander hier in beeld mag komen is tijd die daarvoor niet aan mij besteed wordt!”

Hoe arrogant en zelf ingenomen toont Goedele Liekens zich toch.

Het getuigt ook van gebrek aan respect voor wie mee aan de tafel zit en aan het woord is.

Ik kan toch onmogelijk de enige zijn die dit opmerkt.

Maar “vooral”ik hoor haar keer opkeer domme dingen zeggen .Of ik hoor haar “niet” zeggen “wat ze wel dient te zeggen” als zogenaamde experte.

Ooit las ik een artikel van haar in Humo en ik meen me te herinneren dat ze daar in zei “dat het toch evident is dat een mannen meerdere keren vlak na elkaar kunnen klaarkomen.”

Ik geloofde mijn ogen niet dat dit uit het hoofd kwam van een tot experte gebombardeerde ex-miss België. Ik heb toen naar lezersbrieven in Humo geschreven, maar nooit is er wat mee gedaan.

Laat ik er van uitgaan dat alle bij Humo werkende mannelijke journalisten daar vlotjes meerdere keren achter elkaar een orgasme kunnen hebben en zich dus niet aangesproken voelden.

Misschien is het wel een voorwaarde om bij Humo aan de slag te kunnen.

Buiten haar mimme-show heb ik haar ook nu in “van Gils en Gasten” zulke domme dingen horen zeggen dat het geen naam heeft.

Om te beginnen legt ze de klemtoon al verkeerd wanneer ze het over de clitoris heeft.

Die ligt wel degelijk op de “o” en niet op de eerste “i”.

Wanneer je expert bent is de eerste regel dat je de woorden juist uitspreekt.

Op die 3D uitprint toonde ze waar de clitoris zit.

“Hier ergens verborgen aan het einde onder de binnenste schaamlippen, om zich dan te corrigeren naar “de kleine schaamlippen”.

Dat de clitoris onder “het clitoriskapje” zit is iets waar zij nooit van gehoord heeft blijkbaar.

De kers op de taart komt er op het einde van het programma en geloof ik mijn oren niet dat “dit” uit de mond komt van een experte.

Daar zegt ze dat “ na 9 maanden zwangerschap dat “bubbeltje” (zo noemt zij de clitoris) ofwel een clitoris ofwel een penis wordt.

Dus na 9 maanden moet het wel “heel” snel gaan dan.

Experte? Sexuologe? Boekenschrijfster over al deze materie?

Ik ga er nooit een lezen. Dat weet ik zeker. Want wanneer ik Goedele op seconden tijd met de regelmaat van de klok hoor blunderen en onwetend zijn en zelfs totale onzin hoor vertellen, wat gaat dat dan geven met een heel boek. Ik maak me nu al kwaad. Ik weet tien keer meer dan Goedele over de seks en ik heb nooit enige studie gedaan daarover. De enige studie is op het terrein en ik raad de hele wereld aan met creativiteit en open geest en met respect voor de partner op opwindende ontdekking te gaan. Dat bespaart houtkap en papier met nonsens op.

Opvallend in de talkshow is dat er geregeld hilariteit is onder de andere deelnemers, maar Goedele die zo vol is van zichzelf, heeft dat duidelijk niet door.

Ik meen dat iemand die opgevoerd wordt op televisie als expert in een bepaalde materie maar er geen kennis van toont of niet in staat is zich er wetenschappelijk juist en gefundeerd over uit te drukken, geen plaats heeft op het scherm.

Ik meen dat dit medium “te belangrijk” is en dat mensen dienen bespaard te blijven van foute en belachelijke informatie.

Dus VRT, als jullie het zo nodig vinden, zoek u dan eindelijk in deze materie eens een echte expert aub, al is gewoon iemand met gezond verstand ook al genoeg.

Naar mijn mening hebben wij echter geen nood aan zo iemand en zeker niet aan iemand die er naast lult.

Dank u,

Bert Degrauwe

take down
the paywall
steun ons nu!