De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Corona vragen

Corona vragen

zondag 12 april 2020 13:27
Spread the love

1. Wie heeft beslist/geadviseerd om de Belgen in het buitenland te repatriëren ? Deze persoon is verantwoordelijk voor het massal importeren van het virus. Ook China en de WHO mogen op het matje komen wegens organisatie van deze pandemie.

2. Wie heeft beslist/geadviseerd dat al de wintersporters ongehinderd naar huis konden ipv ze samen ergens in quarantaine te zetten ? Hierdoor is de verspreiding en de import van het virus versneld en uitgebreid.

3. Wie is er betrokken bij de beslissing om een lock-down van half het land op te leggen, en dus verantwoordelijk voor een ongeëvenaarde economische puinhoop ? Gaan die de slachtoffers vergoeden ?

4. Wie gaat tafelspringers zoals de gouverneur en een van zijn burgemeesters annex hun ambtenarij aan banden leggen ?

5. Wanneer wordt er een onderzoek gedaan naar de ‘weerstand’ van de burger ? Sommigen worden ziek en sterven, anderen overleven, nog anderen hebben van niks geen last. Genetica of (op)voeding ?

6. Corona in het afvalwater : hoelang duurt het voor het virus in het drinkwater opduikt ?

7. Er zijn nu 3 varianten bekend : hoe snel evolueert een virus ?

8. Mondmaskers helpen niet echt, ze filteren maar in 1 richting. Wanneer komen er echte maskers ? Wanneer komen er maskers, tout court ?

9. Werklozen krijgen een bonus. Werkenden krijgen die niet. Wanneer wordt deze scheve situatie rechtgetrokken ? Of moeten de werkenden opdraaien voor de bonussen van de niet-werkenden ?

10. Experts spreken zichzelf en andere tegen. Wanneer (en door wie) gaat dat gefilterd worden ? Hoeveel experten-panels zijn er nu eigenlijk al, en vooral, waarop is hun experten-status gebaseerd ? Duidelijkheid is belangrijk, nu neemt niemand nog iemand ernstig.

11. Zijn de regeringen, en, bij uitbreiding, hun medeplichtige ambtenaren, zich er van bewust dat ze alle burgerrechten en grondwettelijke vrijheden met de voeten treden ? Wanneer worden die vervolgd ?

 

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!