De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

corona maatregelen in India buiten proportie en wat Bill Gates daar mee te maken heeft

corona maatregelen in India buiten proportie en wat Bill Gates daar mee te maken heeft

zondag 24 mei 2020 10:34
Spread the love

 

In India zijn de maatregelen om de verspreiding van het corona virus tegen te gaan buiten alle proportie. Chaos, miserie, lijden. Zie de reportage van BCC via de link. (1) Onlangs is de lockdown verlengt tot 31 mei. Nochtans is er nergens ter wereld een ernstige uitbraak van het virus geregistreerd in regio’s met temperaturen boven de 30°. In New-Delhi lopen de temperaturen dezer dagen op tot  45°. (2)

 

Waarom neemt de overheid dan zulke harde beslissing? Het antwoord zou wel eens opportunisme kunnen zijn. De Indische overheid heeft de agenda om de hele bevolking te registreren via e-passpoorten. (3) Dat zijn paspoorten via e-chips met informatie over het individu. Een hele operatie in zulk land. Klinkt onschuldig maar de vraag is welke informatie de nationalistische overheid op het paspoort zal zetten.  De COVID-19 crisis geeft de opportuniteit om het project door te duwen waarbij ook medische informatie betreffende vaccinatie tegen COVID-19 kan worden verwerkt. Zo kan iedereen in India bijvoorbeeld verplicht worden een digitaal paspoort met daarin een immuniteitsbewijs aan te nemen.  Beide projecten zijn projecten waar The Bill And Melinda Gates Foundation via tal van vertakkingen ambitieus mee bezig is. (4) Sommigen spreken van de vierde industriële revolutie.

 

Vorige week nog hadden de eerste minister van India Modi en Gates nog een persoonlijk gesprek. Daarin hadden ze het onder andere over het post-corona tijdperk. (5)

Dit alles wijst er op dat beiden samenwerken. India kan zijn programma van digitale ID doorvoeren met behulp van Bill Gates en zijn netwerken. Deze heeft dan weer een immense markt voor het vaccin en ID paspoorten. Een win-win situatie voor hen maar tegen welke prijs voor de armere bevolking? (1)

 

 

(1) https://www.bbc.com/news/av/world-asia-52776442/coronavirus-india-death-and-despair-as-migrant-workers-flee-cities

(2) https://www.meteovista.be/Azie/India/New-Delhi/4604960

(3) https://timesofindia.indiatimes.com/travel/destinations/chip-enabled-e-passports-for-indian-citizens-are-coming-up-soon/as69959202.cms

(4) https://asiatimes.com/2020/05/covid-19-driving-a-digital-health-care-revolution/

(5) https://www.youtube.com/watch?v=mwbt6JkUj-A

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!