De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Corona en onze vakantieplannen

donderdag 30 april 2020 10:07
Spread the love

De coronacrisis heeft al heel wat paasvakantieplannen gedwarsboomd. Ook nu het groot verlof in zicht komt weten we niet hoe en waar we onze vakantie gaan doorbrengen. Misschien moeten we in het achterhoofd houden dat vakantie niet noodzakelijk gelijk staat met op reis gaan. Vakantieplannen kunnen zich laten inspireren door gewoon iets anders te doen dan het dagelijkse.

In de media lees ik dat de Europese commissie hoopt dat er zo snel mogelijk weer kan gereisd worden. De Morgen meldt vandaag : EU: ‘Reizen moet zo snel mogelijk weer kunnen’. Toch verdient het standpunt van de EU enige bedenking.

De zuidelijke landen in Europa hebben het economisch moeikijk en zeker na het uitbreken van de crisis nog moeilijker . Zij hebben traditioneel veel inkomsten die voortvloeien uit het op vakantie komen van de noordelijke rijkere burger.

Wanneer Europa deze landen niet helpt met een renteloze lening  of een lening met zeer lage rente zal de roep naar toeristen alleen maar toenemen. Landen zoals o.a. Nederland hebben al duidelijk laten blijken dat ze die hulp aan bv Italië niet zien zitten. Bij ons neemt ook het donkerbruine blok dezelfde houding aan.

De kans is reëel dat economische motieven van de armere getroffen landen gehoor vinden bij Europa zo kunnen ze ontkomen aan het geven van Europese steun, lees financiële ondersteuning van rijke landen.

Hopelijk houdt onze regering het hoofd koel en laten ze de zorg primeren. Amper een maand geleden zei viroloog Van Ranst dat reizen van en naar het buitenland geen goed idee waren. Is er met dagelijkse zienhuisopnames van meer dan 200 personen zo veel veranderd?

Het doet ons nadenken over vakantie op zich. Vele burgers en nu met de tijdelijke werkloosheid zijn het er veel meer kunnen niet op reis ook niet in het binnenland laat staan Griekenland, Spanje ,Portugal enz.. Zij die de gewoonte hebben om er op uit trekken zullen misschien de schoonheid ontdekken van de nabije natuur . Vergeet niet dat het kleine België toch 30 500 km² groot is , voldoende voor een binnenlands avontuur

What do you want to do ?

New mail

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!