Controle zat of niet…..het spel gaat door!

Controle zat of niet…..het spel gaat door!

zondag 9 januari 2011 14:11

Ik wens iedereen van de wereldmorgen.be een inspirerend begin van het nieuwe jaar 2011 toe. En een dikke proficiat aan allen die de moed en kracht blijven vinden om hun nek uit te steken in het alsmaar duister wordende landschap van wereld en mensheid.

Ik krijg het altijd maar warmer en benauwder en met mij wellicht heel veel aardebewoners. Waar gaat het naartoe? Ik heb het gevoel in een rad te lopen dat steeds maar sneller draait.

Het lijkt erop of ik langzaam aan het stikken ben, dat de hitte steeds heviger wordt en ik geen kant meer uit kan.

En als het enkel en alleen mijzelf betrof dan zou ik het besluit nemen om aan de zijkant te blijven staan, op de tribune blijven, het schouwspel volgen en slikken, blijven slikken en wachten op ….het einde, de tijdbom…

Ik las ergens dat de ene helft van de mensen de andere helft controleert. Of het echt de helft betreft, misschien klopt die statistiek niet of wel. Maar dat er héél veel controle is en de controleapparaten op volle toeren draaien kunnen we niet ontkennen.

Maar ik voel mij verbonden met in de eerste plaats mijn dochter, haar toekomst, mijn kleinkinderen, hun toekomst. En mijn familie, mijn vrienden, hun kinderen en kleinkinderen… ik ken hun naam. Maar de hele mensheid, de volgende generaties…ik ken hun namen niet.

In welk schouwspel zullen zij allen gedwongen worden om rollen te vertolken waar net als wij niemand echt vrede mee kan hebben.

De onrust loert van alle kanten en meditatie brengt slechts tijdelijk soelaas. Aan alle Lichtbrengers in de duisternis een dikke proficiat voor de moed en de kracht die ze blijven vinden om hun bevrijdende filosofie te delen, mezelf incluis.

Een tergende eindeloosheid van gevangenschap, illusie, vertroebelde waarheden, leugen en intriges kapselen ons dagelijks via de media in. Ik maak mij echt zorgen om medialandschap en die zorg uit ik hier op mijn blog voor de tweede maal.

Kunnen we hier onderuit raken, ja of nee?

Inzicht en helderheid, moed en kracht vinden om de wanhoop der gevangenschap te overstijgen. Kan ik daar nog in geloven?

Ik blijf zoeken. Ik ben een zoeker naar waarheid en bevrijding.
 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!