De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Combat Girls

Combat Girls

maandag 7 januari 2013 17:37
Spread the love

Marissa is een recalcitrant Duits tienermeisje dat opgroeit in een éénoudergezin en lak heeft aan alles. Uit pure verveling en om haar haat te ventileren sluit zich aan bij een groepje neo-nazi’s. Het gespuis doodt de tijd met drinkgelagen, rondhangen en buitenlanders molesteren. Op een dag komt ze in aanraking met een illegaal en die ontmoeting zal haar leven drastisch veranderen. Haar pantser van onaantastbaarheid begint serieuze barsten te vertonen en haar dubbelleven eist zijn tol.

De rol van skingirls in de extreem-rechtse groeperingen is onderbelicht en het is de verdienste van deze film dat zij het beeld van mannenbastion weet te doorprikken. Of dit een goede film oplevert? Niet echt. De rol van Marissa wordt met veel naturel gespeeld maar de film oogt erg amateuristisch.Voor goede films over naziskins verwijs ik graag naar This is England of Romper Stomper.

take down
the paywall
steun ons nu!