De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

CLUB SODA 2010 / The afterlife
2010, Club Soda festival, Avelgem -

CLUB SODA 2010 / The afterlife

vrijdag 17 september 2010 12:12
Spread the love

Zaterdag 11 september Spikkerelle Avelgem, place to be voor het vernieuwde festivalconcept van Jeugdhuis Krak.
Club Soda liet zich ook dit jaar volledig gaan in zijn programmatie. House-, electro-, drum’n’base-, dancehall-, hiphop- en dubstepdeejays lieten het beste van zich horen in 2 zalen gevoed door een daverende soundsystem. En de namen waren niet van de minste!
Line up: Canblaster, Sound of Stereo, Migtyfools, Dr. Lectroluv, Murdock, Netsky ft Quest one, Dj Aziz, Moody Mike, Rakka, TLP, Brookes brothers, Whizz kids, Dj VC en Dubpets!
Om 24h parkeer ik mijn bolide aan de Spikkerelle. Onmiddellijk vragen 2 mensen me of ik geen ticket in de aanbieding heb. Sold out!
Gerust stap ik met mijn ticket in de portemonnee de geluidsbunker binnen. Lets get this party started, maar het feest was al helemaal losgebroken. Bloednuchter bestel ik vlug een pintje om wat te acclimatiseren.
Ik ga naar de ‘Grapes Room’ en check TLPaka Troubleman die het doet voor de vrouwen. Zijn mix van zwoele rnb, hiphop en uitstapjes naar de hitlist dance werkt nog altijd om de kontjes van de schurende jeugd te doen bewegen. De atmosfeer is heet! Eventjes afkoelen op de binnenkoer waar een uitgelaten sfeer heerst.
De volgende artiest die ik ga bekijken is het groene mannetje
Dr. Lektroluv. Zijn mix van frisse popsynth-house en knallende electro werkt aanstekelijk. Dr. Lektroluv staat garant voor kwaliteit! And the crowd goes wild in de ‘lime room’!
Daarna is het de beurt aan de hype Netsky, die benoemd werd als beste dj door de Studio Brussel luisteraars. Deze jongen heeft er meteen een lap op! Het is onmogelijk stil te staan op het getimmer van de zware drum’n’bass beats die verstrengeld zijn met zweverige melodieuze synths en melancholische piano-akkoorden. Adembenemend!
Na de set van Netsky and Murdock ft Quest one ben ik helemaal uitgeteld. Het is 5u30 en ik besluit mijn resterende bonnetjes op te souperen aan de bar op het binnenkoertje.
Eénmaal aangekomen hoor ik daverende bassen uit de grapes-room komen. Ik besluit om toch maar eens te kijken wat daar gaande is.
Dubpets start zijn set. Onmiddellijk word ik meegesleept door deze energieke mannen die het publiek helemaal wild laten gaan. Dubstep en heavy dub aangescherpt met live beatbox en een reggae mc. Daarnaast bespelen ze ook nog een heleboel futuristische synthesizers en andere gekke machines waar de vreemdste geluiden uitkomen. Pure adrenaline, een echte openbaring! Voldaan en oververmoeid stap ik de ochtendzon tegemoet.
Club Soda 2010 was een geslaagd feest dat nog lang zal nazinderen!
 

Tim Verbiest

Foto’s:  Björn Wambeke & Lutgard

take down
the paywall
steun ons nu!