De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

CLOUSEAU … de laatste ronde !

CLOUSEAU … de laatste ronde !

donderdag 16 december 2010 14:38
Spread the love

MERKSEM – Vrijdag 17 december gaat de elfde en voorlopig ook laatste Sportpaleis-concertreeks van Clouseau van start. Koen en Kris Wauters lassen na deze editie namelijk een – welverdiende – adempauze in. Maar niet vooraleer ze nog eens het Sportpaleis op z’n kop hebben gezet met wat hun grootste ‘best of’-show ooit moet worden…

Mooie liedjes duren niet lang. Al moet dat gezegde met een grote korrel zout genomen worden als het over Clouseau in het Sportpaleis gaat. Want wat als een eenmalig evenement bedoeld was, groeide uit tot een vaste waarde op de Sportpaleiskalender. Tien jaar lang waren de optredens van Clouseau onder het bekendste dak van Vlaanderen, net als sinterklaasdag, kerst en oudejaarsavond, onlosmakelijk verbonden met de maand december. Jaar na jaar kwamen vele tienduizenden liefhebbers van de Nederlandstalige popmuziek naar Antwerpen afgezakt om het patroon van de lange winteravonden te doorbreken en zich te warmen aan de vele hits en de spectaculaire shows van Koen en Kris en hun bandleden.

Clouseau begon zijn succesverhaal in het Sportpaleis na enkele verrassingsoptredens op Night of the Proms in 1999. Een jaar later bracht de band twee keer een eigen avondvullend programma met het Promsorkest. Het enthousiasme van pers en publiek over Clouseau & Orkest was zo groot dat in 2001 Clouseau Speciale Editie volgde, dit keer zonder symfonische begeleiding. Vanaf dan ging het crescendo met Speciale Editie II, Clouseau – in ’t midden, Clouseau – vanbinnen, Clouseau – in ’t lang, Clouseau – in ’t dubbel, Clouseau20, Clouseau Crescendo en vorig jaar Clouseau 10×10. In 2008 en 2009 wuifden Koen en Kris ook nog het jaar uit met een bijzonder eindejaarsconcert.

Met de eindejaarsconcerten erbij, traden Koen en Kris sinds 2000 al 107 keer op voor niet minder dan 1.458.505 bezoekers in het Sportpaleis. Tien jaar later gooien ze de riem tijdelijk af, maar voor ze de deur van het Sportpaleis achter zich dichttrekken, geven Koen en Kris nog een laatste rondje. Al mag je dat in het Sportpaleis natuurlijk heel groot zien. Zeg dus maar gerust: ‘De Laatste Ronde’. Het wordt een ereronde waarmee ze hun vele trouwe fans op een bijzondere manier willen bedanken. Hoe kunnen ze dat beter doen dan door nog eens met hun bandleden het allerbeste van zichzelf te geven en de vele fans drie uur lang te trakteren op de allergrootste hits. Om iedereen de kans te geven erbij te zijn, wordt dinsdag 21 december als concertdatum toegevoegd. Het publiek mag dan een extra liedje zingen, want die dag viert Kris zijn verjaardag.

CLOUSEAU – DE LAATSTE RONDE. In het Antwerps Sportpaleis op vrijdag 17, zaterdag 18, dinsdag 21 (NIEUW!), woensdag 22 en dinsdag 28 december om 20.30 uur en op zondag 26 december om 15.00 uur. Kaarten: 18, 21, 26, 31 en 38 euro (excl. service- en portokosten en combiticket De Lijn) via Tele Ticket Service 070/345.345 (vanuit NL: 0900-45.000.45), www.teleticketservice.com en www.sportpaleis.be.

CLOUSEAU – DE LAATSTE RONDE is een productie van PSE-Belgium en Live Nation Belgium
met de steun van Q music, vtm, Dag Allemaal en Het Laatste Nieuws.
 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!