De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Clinton: Egyptische autoriteiten moeten vredevol protest toestaan

Clinton: Egyptische autoriteiten moeten vredevol protest toestaan

vrijdag 28 januari 2011 18:23
Spread the love

Clinton heeft in de officiële speech van het Witte Huis het volgende laten weten: De V.S. houdt de situatie in de gaten en is bezorgd over gebruik van geweld tegen demonstranten. Ze roepen de overheid op om de veiligheidstroepen in bedwang te houden. Maar ook de demonstranten moeten vredevol demonstreren.
Vredevolle protesten moeten worden toegestaan en de ban op sociale media moet worden opgegeven. Er is diepe woede in Egyptische samenleving. Geweld zorgt er niet voor dat deze woede ophoudt. Hervormingen zijn noodzakelijk voor het welzijn van de Egyptenaren. Egypte is een belangrijke partner van de V.S. in het Midden Oosten. De V.S. roept Egyptische overheid op om direct economische, politiek en sociale hervormingen in te stellen overleg met het volk. Ze willen een betere toekomst voor iedereen. We willen de aspiraties van het volk om in een democratische samenleving te leven die de mensenrechten respecteert ondersteunen.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!