De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Actie met Climaxi
Climaxi vzw,

Climaxi vzw organiseert 26 en 27 september actieweekend voor het klimaat

vrijdag 25 september 2020 16:09
Spread the love

 

In het weekend van 26 en 27 september voert Climaxi vzw actie in Antwerpen, Leuven, Zuid-Oost-Vlaanderen en Oostende.

Bron: Climaxi vzw

Antwerpen

In Antwerpen wordt een fietstocht in de haven georganiseerd: ‘Fietsen voor een andere haven’, ism Ineos Will Fall, Antwerpen Schaliegasvrij, Teachers for Climate, Climate Express, Hart Boven Hard, Students for climate, Grootouders voor het klimaat en Make noise for climate. Het wordt een fietstocht waarbij delegees van BASF, Air Liquide en Nyrstar aan het woord komen. We bespreken de plaats van kernenergie in de haven. We lichten toe wat affakkelen is en waarom het juist zo nefast is voor het milieu. Verder bekijken we ook wat er al gebeurt in circulaire industrie. En niet in het minst zetten we onze focus op de toevoer van schaliegas in de haven en de impact van plasticvervuiling.

Vertrek is om 14u aan het Havenhuis (Zaha Hadidplein 1, Antwerpen).
Alle info: https://www.climaxi.be/agenda/fietsen-voor-een-andere-haven

Bron: Climaxi vzw

Leuven

In Leuven organiseert Climaxi Leuven samen met Fiesta Partigiani een Partigiani Café, in het EcoCultuurcentrum Parkveld (Veldlaan Heverlee). Het wordt een mooi programma met o.m. Nick Meynen die zijn nieuwe boek komt voorstellen ‘De val van Icarus. Het virus als kantelpunt’. Partigiani Café begint om 18u.

Alle info: https://www.climaxi.be/agenda/cafe-partigiani-1

 

 

 

 

Bron: Climaxi vzw

Zuid-Oost-Vlaanderen

Climaxi Zuid-Oost-Vlaanderen organiseert een ‘Fietstocht: Red de trambaan G’bergen-Herzele’. De actie wil het lokale beleid van de drie gemeenten Geraardsbergen, Lierde en Herzele oproepen om de voormalige trambaan te vervolledigen en in te richten als autoloze voet- en fietsweg.

Vertrek is om 14u op De Reep (Astridlaan 86, Geraardsbergen).
Alle info: https://www.climaxi.be/agenda/fietstocht-red-de-trambaan-gbergen-herzele

 

 

 

 

Bron: Climaxi vzw

Oostende

In Oostende organiseert Climaxi Oostende samen met Black Lives Matters, Masereelfonds en partners een Mars voor de Democratie.

Dit event werd door het lokale beleid op het laatste nippertje echter niet toegelaten. Voorlopig kunnen we hierover niet meer info geven, gezien de beslissing van het stadsbestuur ook geen verdere uitleg kreeg.

Alle info: https://www.climaxi.be/agenda/mars-voor-democratie-tegen-racisme-en-geweld

 

 

 

 

Alle activiteiten passen in onze campagne ‘Eco & Sociaal wordt het nieuwe normaal’. Affiches, stickers en badges zijn gratis ter beschikking via ons secretariaat of kunnen via email aangevraagd worden: info@climaxi.be

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!