De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Climaxi, ABVV en Lezen in de Lente streamen samen op 1 mei: protestsongs, debatten, auteurs
Climaxi vzw

Climaxi, ABVV en Lezen in de Lente streamen samen op 1 mei: protestsongs, debatten, auteurs

dinsdag 28 april 2020 23:35
Spread the love

 

Op vrijdag 1 mei om 16u zenden ‘t Uilekot, Lezen in de Lente Climaxi en ABVV Oost-Vlaanderen het online programma Radio Sociaal uit. De vier organisaties sloegen de handen in mekaar voor een gemeenschappelijk cultureel sociaal initiatie fin barre tijden. Radio Sociaal gaat live op Facebook van 16 tot 22 uur en brengt een mix van cultuur en engagement, zoals Lezen in de Lente dat de voorbije jaren deed.

We pikken in op de VRT-serie Tsjernobyl via een interview met auteur Sonn Franken en Leo Tubbackx over kernenergie. Zij berekenden de risico’s voor Antwerpen bij een incident in Doel. Hun berekeningen werden gefilmd maar haalden uiteindelijk het scherm niet! Sacha Dierickx komt wat vertellen over de coronacrisis. Angeline Van Den Rijse (ABVV) heeft het over de vakbond, sociale zekerheid, het minimumloon en wat er op de agenda staat na Corona. Wim Schrever en Katrin Van den Troost brengen impressies over de voorbije klimaatbetogingen en de haven van Antwerpen.

Vanaf 18 uur gaan een aantal auteurs te keer: Auteurs als Ivo Van Strijtem (Z.O.-Vlaamse poëzie rond engagement), Peter-Holvoet-Hanssen (Antwerps Absurdistan), Elvis Peeters (longlist Librisprijs 2020), Didi De Paris (post punk performance), (o.v.) Rachida Lamrabet (Vertel Het Iemand)

Humoristische flashbacks en een top 30 van protestsongs maken het geheel af.

Nog tot en met woensdagavond 29/04, 22u kan je via http://uilekot.org/event/poll-top-30-protestsongs/ stemmen voor deze Top 30. Tijdens de uitzending op 1 mei worden de eerste 30 songs tijdens het programma gedraaid. Aan jou de keuze: Sex Pistols, Bob Dylan, Midnight Oil of toch de Internationale?

Het programma zal online worden gestreamd vanaf 16u op de Facebookpagina’s van ’t Uilekot en Climaxi. Het wordt zweten, afzien, gelukkig zijn en betogen van in de zetel…maar het zal er stuiven … dat zweren we!

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!