De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Climate Express houdt zijn derde Ride the Tide in oktober

Onlangs verscheen het zesde rapport van het VN-klimaatpanel IPCC, waarin klimaatwetenschappers telkens weer beschrijven hoe de klimaatopwarming sneller om zich heen grijpt. Climate Express wil niet dat België verdrinkt in de gevolgen van onverantwoord gematigd klimaatbeleid en organiseert daarom zijn derde klimaatfietstocht in oktober.

dinsdag 11 juli 2023 20:16
Spread the love

 

Climate Express zal van 5 tot en met 8 oktober 2023 voor de derde keer zijn klimaatfietstocht Ride The Tide houden, met vertrek Poperinge en langs Brugge, Gent en Mechelen tot Antwerpen. Wie wil kan tijdens het parcours voor één of meerdere dagen meefietsen.

Met deze fietstocht wil Climate Express het bewustzijn rvoor de problematiek vergroten, om het beleid te versnellen en te verdiepen. Tegelijk wil de organisatie de fiets als klimaatvriendelijk vervoersmiddel promoten en de lopende rechtszaak van Klimaatzaak steunen, die in diezelfde periode in oktober haar pleidooien zal houden.

Tijdens deze tocht zullen de organisatoren in dialoog gaan met de deelnemers en met de mensen die ze onderweg ontmoeten. ‘s Avonds worden sprekers uitgenodigd, o.a. over het thema van de kleine kernreactoren (SMR) en over het thema “klimaatpositief beleid: nodig én mogelijk”. Tevens zal de film vertoond Duty of care vertoond worden.

De fietstocht zal eindigen met een picknick in een park in Antwerpen, waar iedereen welkom is om de laatste deel mee te fietsen tot het eindpunt in het park.

Het traject van deze fietstocht is niet zomaar gekozen. Ze loopt langs de toekomstige overstromingslijn waar zich bij ongewijzigd klimaatbeleid tegen het einde van deze eeuw jaarlijks overstromingen zullen voordoen.

België loopt niet alleen gevaar voor overstromingen door toenemende overvloedige neerslag, zoals in Wallonië op 15 juli 2021. Ook de stijgende zeespiegel zal haar tol eisen in Vlaanderen.

Wie wil deelnemen of meer informatie wil, zie hier: https://climate-express.be/ride-the-tide-2023/.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!