De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

#ClapAndAct: universitaire ziekenhuizen vragen massaal applaus-filmpjes te posten én giften te doen
Emakina

#ClapAndAct: universitaire ziekenhuizen vragen massaal applaus-filmpjes te posten én giften te doen

In deze crisis hebben de Belgische universitaire ziekenhuizen dringend extra middelen nodig. Hun academische werking én onderzoek rond besmettelijke ziekten komt in het gedrang door hun grote inzet in de COVID-19-crisis. Daarom vragen ze voor het eerst samen op www.clapandact.beom een gift te doen om hun werking te steunen. En nu kan iedereen ook creatief meewerken. Je kan ‘vanuit je kot’ filmpjes posten op je sociale media met de hashtag #ClapandAct, waarbij je alleen of samen met je 'kotbewoners' groot en klein ritmisch meeklapt op dit filmpje.

vrijdag 10 april 2020 19:29
Spread the love

 

#ClapAndAct vraagt voor giften én filmpjes

De universitaire ziekenhuizen zetten de meeste van hun gezondheidsmedewerkers in om de COVID-19-crisis aan te pakken en getroffen patiënten te verzorgen. Daardoor nemen hun academische activiteiten af en hebben ze voor die levensbelangrijke missie dringend extra steun nodig.

Vijf Belgische universitaire ziekenhuizen en twee partner-ziekenhuizen uit hun netwerk vragen het publiek nu dan ook om op www.clapandact.be een gift te doen. En je kan ook je eigen applausfilmpje van thuis uit delen op je sociale media, van Instagram en Facebook tot LinkedIn en meer, met de hashtag #ClapAndAct erbij én je oproep om ook een gift te doen op www.clapandact.be.

Hoe kan jij concreet meedoen?

1. Doe een gift via www.clapandact.be

Allereerst kan je snel een gift doen. Je kiest één van de universitaire ziekenhuizen die je wil steunen. Je gift is fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro.

2. Post je eigen #ClapAndAct-filmpje

  • Je klapt mee met dit filmpje (alleen, samen met je kinderen, of andere ‘in-uw-kot-genoten’).
  • Maak er een originele eigen versie van … hoe creatiever, hoe beter!
  • Eindig je clip met de boodschap: “Verander je applaus in een gift op ClapAndAct punt BE.”
  • Post je filmpje op je sociale media, met de hashtag #IClapAndAct en de link naar www.clapandact.be

3. Deel het idee, samen maken we méér lawaai!

Nodig je familie, vrienden, en collega’s uit om een gift te doen en ook een filmpje te posten! Zo laat je deze positieve actie mee ‘viraal’ gaan.

Prof. Dr. Marc Noppen, Gedelegeerd Bestuurder, UZ Brussel:
“Mensen vragen mij dagelijks hoe ze concreet kunnen helpen. Welnu, zo! Laat creativiteit de solidariteit versterken.”

 

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!