De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Citytrip Lissabon: de Alfama wijk

Citytrip Lissabon: de Alfama wijk

woensdag 7 december 2016 13:06
Spread the love

Bij een citytrip naar Lissabon moet je zeker de Alfama wijk bezoeken, het meest authentieke en pittoreske deel van de stad. De naam Alfama komt uit het Arabisch, ‘Al-hamma’, en betekent bad of warmwaterfontein. Alfama is tevens het centrum van de typisch Portugese Fado-cultuur. Er valt heel wat te zien in deze wijk, zoals de Santa Maria Maior de Lisboa kathedraal, een prachtig voorbeeld van Romaanse stijl. Vanop de Miradouro das Portas do Sol heb je dan weer één van de meest indrukwekkende uitzichten over de stad, én de rivier De Taag.

De Alfama wijk kent vele bars en restaurants. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat je hier ’s avonds over de koppen loopt. Het is gezellig vertoeven in de wirwar van steegjes en passages, kleine en verborgen pareltjes van tuinen, traditionele winkeltjes, trappen en authentieke huisjes bekleed met de wereldberoemde azuurblauwe ‘azulejos’. Eén van de Arabische invloeden die deze wijk zo kenmerkend maakt. Maar de wijk doet ook Middeleeuws aan, met smalle straatjes waar ijzeren balkons vol hangen met fleurige bloempotten, en waar locals op de stoep zitten te praten en kinderen gewoon buitenspelen, Kortom, de Alfama wijk is een must-do tijdens je citytrip naar Lissabon.

take down
the paywall
steun ons nu!