De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Cirque du Soleil komt naar Brussel met Corteo

Cirque du Soleil komt naar Brussel met Corteo

woensdag 15 september 2010 18:45
Spread the love
Vandaag start op www.cirquedusoleil.com de exclusieve ticketvoorverkoop voor leden van de Cirque Club. Lid worden is gratis, snel en eenvoudig. Leden van de Cirque Club krijgen als eerste toegang tot de beste zitjes onder de Grand Chapiteau, ticketupgrades, partnerpromoties en de laatste nieuwtjes over de wereld van Cirque du Soleil.
In april 2005 ging Corteo in première in Montréal. Sindsdien zagen al meer dan 5,4 miljoen mensen de voorstelling op haar tournee langs meer dan dertig steden in vier verschillende landen. Corteo reist op dit ogenblik door Rusland en was de eerste voorstelling van Cirque du Soleil die Sint-Petersburg en Kazan aandeed. Voordat het Europese deel van de tournee van start gaat in Brussel, zal de show te zien zijn in Moskou.
De voorstelling
Corteo, Italiaans voor ‘processie’, is een opgewekte stoet, een feestelijke parade in de verbeelding van een clown. De voorstelling verenigt de passie van de acteur met de gratie en kracht van de acrobaat. En dompelt het publiek onder in een theatrale wereld van plezier, komedie en spontaneïteit, op een mysterieuze plek tussen hemel en aarde.

De clown droomt hoe zijn eigen begrafenis plaatsvindt in een carnavaleske sfeer, terwijl tedere engelen toekijken. De voorstelling speelt groot en klein, belachelijk en tragisch, de magie van de perfectie en de charme van onvolkomenheden tegen elkaar uit. En zet zo de kracht en kwetsbaarheid, en de wijsheid en vriendelijke aard van de clown in de verf, als bewijs van de menselijkheid die in ieder van ons schuilt. De muziek – nu eens lyrisch, dan weer speels – maakt van Corteo een tijdloos feest waarin de illusie de werkelijkheid uitdaagt.
De cast bestaat uit meer dan 60 artiesten uit 28 verschillende landen.

De makers
Het creatieve team achter Corteo bestaat uit: Guy Laliberté: Gids, Daniele Finzi Pasca: Bedenker en Regisseur, Line Tremblay: Creatief Directeur, Jean Rabasse: Decorbouwer, Dominique Lemieux: Costumier, Debra Brown: Choreograaf, Jean-Francois Cote, Componist, Philippe Leduc: Componist en Muziekdirecteur, Maria Bonzanigo: Componist en Muziekdirecteur, Martin Labrecque: Lichttechnicus, Jonathan Deans: Geluidstechnicus, Hugo Gargiulo, Teatro Sunil: Acteercoach, Antonio Vergamini, Teatro Sunil : Acteercoach, Dolores Heredia, Teatro Sunil: Dramaturgisch Analist Danny Zen : Ontwerper Acrobatische Installaties, Nathalie Gagné: Make-up.
Sponsors: CGI en Infiniti vormen de officiële sponsors voor de Europese Corteo Tour, 2011.

take down
the paywall
steun ons nu!