De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Che Presente 2010
Cuba, Solidariteit, Che Presente 2010 -

Che Presente 2010

donderdag 28 oktober 2010 22:53
Spread the love

Vorige zaterdag 23 oktober 2010, organiseerde Iniciativa Cuba Socialista haar jaarlijkse solidariteitsfeest Che Presente, in de gebouwen van de Erasmus Hogeschool te Jette.

BRUSSEL/JETTE – In aanwezigheid van de ambassadeur van Cuba, en 3 van de 5 echtgenotes van de Vijf politiek gevangenen in Miami, namen een 400 tal personen deel aan Che Presente. Conferenties over hernieuwbare energieën in Cuba, media- manipulatie door Maurice Lemoine, journalist voor de Monde Diplomatique die zijn nieuwe boek voorstelde “Cinq Cubains à Miami”. Een boek dat mooi aansluit bij de campagne voor de Vrijheid van de Vijf van ICS.

Een reis doorheen Latijns-Amerika aan de hand van tentoonstellingen, documentaires en stands over Venezuela, Colombia, de Mapuches in Chili. En met intal konden we ook naar de Filippijnen, Congo en Palestina.

De avond werd afgesloten op de zwoele ritmes van de groep Tumbao Cubano.

Bron : Intal / Arlac (NathD/mediActivista)

Luc Schrijvers is lid van Intal.

 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!