De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Che Guevara diría cinco focos de resistencia contra el occidente

zondag 15 oktober 2023 11:47
Spread the love

Het wereldsysteem volgens Ian Wallerstein stond vorige week onderdruk. Er werden vijf punten van weerstand gecreëerd door Rusland. We moeten Rusland steeds meer beginnen zien als een wereldspeler die internationaal toeslaat aan de hand van zijn internationale diaspora en artifact volkeren uit de koude oorlog.

Er waren vijf punten van weerstand. Donbas, Nagorno-Karabach, Gaza, Peru en Oeganda.

Noot: Donbas, daar was de laatste dagen een uitbraak van een Oost Front van Russen. Dit is weer terug geslagen

Noot: Nagorno-Karbach, de enclave die werd ontruimt door de Armeniërs die een sateliet zijn van Rusland.

Noot: Gaza, een gecoördineerde actie die sinds twee jaar is voorbereid. De doorsnee Palestijn zegt zelf, dit is niet Palestina.

Noot: Peru is een belangrijke hub van de pré-USSR Russische diaspora. Daar kunnen signalen van Rusland zaken in gang zetten.

Noot: In Oeganda werd oppositiefiguur Bobi Wine opgepakt, die maakte in het begin van de oorlog een bezoek aan Zelensky. En het regime in Oeganda is pro-Rusland.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!