De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Chaos compleet in de petroleumsector

Chaos compleet in de petroleumsector

maandag 27 juni 2011 19:21
Spread the love

Vrijdag waren er al acties bij Oiltanking Antwerpen aldus Eric Raes. Hieronder de berichtgeving

Gisteren een toelichting gegeven over de week van de chaos. De mensen hebben een paar uur binnen gezeten. Daarna hebben ze hun verplaatst te voet, en niet met de auto.

Gevolg : de klanten begonnen te bellen, waarom hun truck niet werd beladen. De mensen hebben ook beslist, om geen overuren meer te doen.

Gevolg : om 16.00 uur stonden er nog een 60-tal vrachtwagens om te beladen.

De directie was niet te spreken, over deze manier.

Andere mogelijke acties :

– geen overuren

– 1 uur middagpauze

– verzamelen op de parking

– zo weinig mogelijk vergunningen

– iedereen per fiets

– gelijk gaan eten

– geen radioverkeer

– langere rustpauzes

– poorten vasthechten

– ……..

– De mensen mogen ook kiezen, iedereen is vrij van doen en laten.

– De bedoeling is vooral chaos veroorzaken, en het werk vertragen.

Bij de TOTAL raffinaderij zijn alle ploegen in actie.

Na het weekend hebben alle vier de ploegen zich op één lijn gezet. Overal zal men naar minimum -en veiligheidsbezetting gaan. Er worden geen stalen genomen, ladingen gaan niet door en er worden geen vergunningen uitgereikt. Vandaag, dinsdag 14/06 volgt de laatste vergadering met het dagpersoneel. De verwachting is dat men ook daar overgaat naar acties.

Bij LBC Antwerpen ligt vandaag, dinsdag 14/06, alles stil laat Peter Beckers weten. Er wordt niet gewerkt en de 140 camions die worden verwacht zullen niet worden geladen.

Op ESSO raffinaderij worden er geen vergunningen uitgereikt en kan er dus niet gewerkt worden door contractors. Hardere acties zijn te verwachten. Via de ABVV delegatie.

Bij VOPAK Eurotank terminal Antwerpen aldus Bert D’Hondt heeft men vandaag, 14 juni, tussen 10u en 12u ’t werk neergelegd en dan was het eetpauze voor de dagploegen, voor de ingewijden, wij hebben STOLT multi parcel tankschip geheel stilgelegd tijdens deze uren. Trucks zijn ook blijven staan en stilgelegd, afspraken gemaakt dat er geen overuren worden gedaan.

Directie heeft een oproep gedaan voor de firma niet te veel te schaden door dergelijke acties.

Voor morgen, woensdag, hebben wij met groot succes opgeroepen om de hele handel plat te gooien. Deze oproep is massaal opgevolgd en er gaat dus morgen normaal géén truck, schip of wagon geladen/gelost worden!

Buiten de opgeroepen veiligheidsfuncties zijn er onder de arbeiders geen werkwilligen.

Van op het oliebedrijf Q8

Heren,

Langs deze weg willen wij dan toch ook een informatieve bijdrage leveren aan heel het chaotische gebeuren. Eerst en vooral was de actiedag van 31/5 een geslaagde onderneming, geen enkele arbeider is die dag (kunnen) gaan werken…De bediende (administratief) hebben ook hun beste beentje voorgezet al was het maar een kort beentje.. Een 12-tal bediende hebben het “geriskeerd” om 1/2u te gaan wandelen onder het dreigement van :”we gaan uw naam noteren en we gaan uren aftrekken!.

Verder houden wij dan ook regelmatig toelichtingen voor beide ploegen samen mbt cao, or, bonussen, jobkortingen,…

Dit resulteert steevast in een honger om nog meer te staken, raar maar waar!
Om maar te zeggen dat de actiebereidheid groot is in dit kleinesmeeroliefabriekje!!

Belangrijk om weten misschien is dat de directie een poging heeft gedaan om hun
visie van de feiten te komen toelichten aan het personeel. Maar helaas ze kwamen , denk ik, niet geloofwaardig genoeg over.Dus de honger wordt alleen maar groter.

Momenteel zitten we hier wat productie betreft, u raad het goed, ook in een
chaotische situatie. Achterstanden die nauwelijks nog bij te benen zijn. En de
klanten maar wachten…net zoals wij!

Groeten,
Ivo.

Sinds deze ochtend, woensdag 15 juni, blijft de vroege ploeg bij de ESSO raffinaderij Antwerpen buiten staan. De camionverladingen worden tegen gehouden. Er worden geen vergunningen uitgereikt en er zijn contractors aan het werk. De toegangswegen tot het verlaadcentrum voor camions is volledig afgesloten door het personeel.

Ook op de BRC raffinaderij staat men vandaag pikket. Enkel veiligheidsfuncties worden ingevuld. Er gebeuren geen verladingen en er zijn geen contractors aan het werk.

Bij VOPAK Eurotank terminal Antwerpen ligt alles stil sinds gisterenavond, 14 juni, 22u00. Dit blijft zo tot minstens morgen 06u00. Er worden geen camions en schepen meer verladen. Enkel veiligheidsbezetting.

Bij de Vesta terminal te Antwerpen worden personeelsvergaderingen gehouden waardoor er werkonderbrekingen zijn.

Ook bij BP Gent zijn er werkonderbrekingen ten gevolge van personeelsvergaderingen en pamfletten die beleeld worden.

Bij de TOTAL raffinaderij staan de shiften op veiligheidsbezetting. Er worden geen schepen en camions verladen, er worden ook geen stalen genomen en geanalyseerd. Er worden geen vergunningen uitgereikt en er zijn geen contractors aan het werk. Momenteel worden alle drie de toegangen tot het werk geblokkeerd door de werknemers. Voor donderdag werd door het dagpersoneel een algemene stakersdag afgekondigd.

take down
the paywall
steun ons nu!