De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Centrums voor autisme spectrum stoornis ( ass )

zaterdag 18 juli 2015 14:38
Spread the love

Autisme spectrum stoornis daar gaat het hier om,

ik heb een zeer lange weg afgelegd, maar heb nu de juiste plek gevonden.

Ik zat 3 jaar geleden met een paar vragen in men hoofd rond dit thema ( ass ), ik heb zelf autisme en ik wist niet hoe ik er mee moest omgaan. zelfs men ouders wisten het niet dus moest ik naar een psychiateries centrum voor jongeren onder de 18 jaar. Daar stond ik niet voor open, ik kreeg geen vrijheid. Ik hield me niet aan die regels maar had wel hulp nodig voor men zwaar ass probleem maar dat maakte de jeugdrechter niet veel uit dus zei de ze dat ik naar Ruiselede De Zande moest gaan voor 4 maanden, ik zat er tussen vier muren, kleren van de instelling zelf, en een speciaal programma dat voor mij was uit gewerkt, ik zat daar meer op men kamer dan dat ik buiten mocht. Nu 3 maand later zit ik in st Lucas te Gent een psychiateries centrum voor volwassenen met autisme en/of psychose. Ik voel me hier goed maar heb inderdaad een lange weg afgegaan voor het juiste centrum te vinden om aan mijn probleem te werken. 

Wat ik hier mee wil zeggen is dat we meer moeten kijken naar centrums voor autisme dat misschien ook wel met de gemeenschap kan verbonden worden  zodat jongeren sneller geholpen kunnen worden en sneller terug op het rechte pad zitten, op het eerste zicht is Nederland gespecialiseerd in autisme, overal in dat land kan je centrums vinden voor ass. Waarom kunnen wij dat niet ? Is er te weinig personeel ? Is er te weinig geld ? wat is het ? Ik weet het, we staan er gewoon even niet bij stil dat dit een groot probleem kan worden, overal wachtlijsten. hier moet een oplossig voor komen, hier moet men meer werk in steken. medicatie gaat niet helpen hoor, oke sommige medicatie wel maar het ligt vooral aan de persoon zelf, niet aan aan het medicijn! Het medicijn zorgt er voor dat je rustig word, maar eigenlijk is dat een gewoonte je neemt dat medicijb elke dag opnieuw zo leer je niet hoe je je kan gedragen, denken of voelen in zo een situatie.

meer centrums voor autisme ( zowel voor kinderen, jongeren of volwassenen ) in België dat is de vraag, weg met de medicijnen

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!