De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Censuur op socialemediasite Flickr
Censuur, Sociale media -

Censuur op socialemediasite Flickr

zaterdag 2 april 2011 19:23
Spread the love

Twee dagen nadat mensenrechtenactivist Hossam el-Hamalawy foto’s had gepost op Flickr van de Egyptische Staatsveiligheid waren ze verdwenen. Begin maart hadden manifestanten het hoofdkwartier van de gevreesde geheime Egyptische geheime dienst overvallen en CD meegenomen.

Hossam haalde enkele foto’s van die CD’s en zette ze op Flickr. Toen ze plots verdwenen waren dacht hij dat hij gehackt was, maar hij kreeg later een brief van de Flickr met als uitleg dat ze de foto’s verwijderd hadden omdat hij ze niet zelf had genomen. Dat is natuurlijk een flauw excuus, Flickr staat vol met foto’s die mensen niet zelf genomen hebben.

In 2007 haalde Youtube al eens een filmpje weg omdat het toonde hoe de Egyptische politie een arrestant folterde. Na publiek protest zette de stafleden van Youtube het filmpje terug.

Alhoewel Facebook intensief gebruikt is om oproepen te verspreiden tijdens de opstanden in de de Arabische wereld, bleef het van die kant rust. Zuckerberg komt nu wel onder druk te liggen vanwege een pagina waarin wordt opgeroepen voor een derde Palestijnse Intifada. Yuli Edelstein, Israëlische minster van Informatie en Diasporazaken schreef hem een brief met het verzoek de pagina te verwijderen, maar de pagina staat er momenteel nog altijd ook al vinden 29.000 gebruikers dit een leuke pagina.

Bron: Labortech.net

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!