Camp for Climate Action Edinburgh/ VS luchtschepen boven Afghanistan/ Youssou N’Dour naar Wachtnacht/  Tarweprijs explodeert /  GroenFront! Gathering/
Klimaatactivisten, Edinburgh, Camp for Climate Action 2010 -

Camp for Climate Action Edinburgh/ VS luchtschepen boven Afghanistan/ Youssou N’Dour naar Wachtnacht/ Tarweprijs explodeert / GroenFront! Gathering/

vrijdag 6 augustus 2010 19:45
Spread the love

Four days of training and direct action: 21st–24th August

The Camp for Climate Action is a grassroots movement taking direct action against the root causes of climate change. We’ve already had major successes with Heathrow’s third runway and E.ON’s plans for a new coal fired power station at Kingsnorth.

This year we’re targeting the Royal Bank of Scotland, one of the world’s largest investor in oil, gas and coal.

Last year RBS were bailed out with £50 billion of public money. From tar sands extraction in Canada to coal infrastructure here in the UK, we’re paying to trash our future. These projects are not just causing catastrophic climate change, but destroying the lives and livelihoods of people across the globe. Meanwhile, we’re told there is no money left in the public pot and we should be braced for decades of public sectors cuts.

What are we doing about it? In August, people from across the UK will be converging to take back the power and Break the Bank! Our sustainable and collectively organised basecamp will give you the chance to learn, train up, and meet like minded individuals. Exciting action plans are also underway for those who want to get involved.

So come to Edinburgh this summer! We’ll see you there.

More information: www.climatecamp.org.uk

———————————————————

Amerikaans leger zet luchtschepen in boven Afghanistan

 

73 jaar nadat de Hindenburg in een vuurzee  werd vernietigd en het einde van de luchtschipindustrie  werd ingeluid, hebben het Britse Hybrid Air Vehicles en het Amerikaanse defensieconcern Northrop Grumann een order van 400 miljoen euro in de wacht gesleept om drie luchtschepen te bouwen die – voorzien van sensoren en camera’s – boven Afghanistan zullen worden ingezet voor beveiligings- en controledoeleinden.

Beide bedrijven krijgen 18 maand de tijd om de luchtschepen te bouwen en te testen vooraleer ze zullen worden overgedragen aan het Amerikaanse leger. De luchtschepen zullen de lengte van een voetbalveld hebben en 21 dagen ononderbroken in de lucht kunnen blijven dankzij een spaarzame dieselmotor.

Bron : Express.be

——————————————————————

Youssou N’Dour komt naar Wachtnacht in Gent op 11/09/2010

www11be | 5 augustus 2010

Youssou N’Dour roept op voor Wachtnacht op 11 september 2010 in Gent, waar hij gratis optreedt in het kader van de strijd voor de Millenniumdoelstellingen. Alle info over de Wachtnacht vind je op www.wachtnacht.be. De Wachtnacht wordt georganiseerd door de coalitie 2015 DE TIJD LOOPT.

———————————————————————-

Fiesta Nacional de Bolivia sabado 07-08-2010?

La Comunidad Cultural de Residentes Bolivianos en Bélgica (CCRESBOL), tiene el agrado de invitarles este sábado 7 de agosto a compartir junto a nosotros de una tarde llena de color, arte y tradición, en conmemoración de los 185 años de independencia de la república de Bolivia.

Lugar: Place Ste. Catherine a 1000 Bruselas
Hora: a partir de las 15:30 hasta …

Agradecemos de antemano su presencia.

La Communauté Culturelle de Résidents, Boliviens en Belgique (CCRESBOL), a le plaisir de vous inviter ce samedi le 7 août à partager avec nous d’un après-midi porté de couleur, art et tradition, en commémoration des 185 années d’indépendance de la république de la Bolivie.

Lieu : Place Ste. Catherine a 1000 Bruxelles
Heure : à partir du 15:30 jusqu’à …

Nous vous remercions à l’avance pour votre présence.

De Culturele Gemeenschap van Boliviaanse Residenten in België (CCRESBOL), heeft het genoegen om u deze zaterdag 7 augustus uit te nodigen om samen van een namiddag te genieten vol kleur, kunst en traditie, in herdenking van het 185ste jaar onafhankelijkheid van de Boliviaanse republiek.

Adres : St.-Katelijneplein te 1000 Brussel
Uur : vanaf 15:30 tot …

Wij danken u bij voorbaat voor uw aanwezigheid.

  Bron : CCRESBOL Email : resbol@yahoo.comGsm: 0487 41.03.19

————————————————————-

Tarweprijs explodeert na uitspraken Poetin

 

De prijs van alledaagse producten als brood, bloem en bier dreigt stevig de hoogte in te gaan nu Rusland heeft aangekondigd de export van tarwe na 15 augustus aan banden te zullen leggen ten gevolge van de aanhoudende droogte in het land, die al hevige bosbranden heeft veroorzaakt. Na de aankondiging van president Vladimir Poetin brak paniek uit op de markt voor commodities en klom de prijs voor tarwe naar zijn hoogste niveau sinds de voedselcrisis van 2008.

Onmiddellijk na de bekendmaking klom tarwe boven de 236 euro, een stijging van liefst 12% en de hoogste prijs in twee jaar. Het scenario riep herinneringen op aan 1972, de laatste keer dat de Sovjet-Unie soortgelijke maatregel moest uitvaardigen. De futures voor tarwe (contracten die in de toekomst geleverd zullen worden) gingen 80% hoger, de snelste stijging in 40 jaar.  Ook de aandelen in voedingsbedrijven zoals Unilever en Nestlé gingen aanzienlijk lager omdat beleggers vrezen dat deze bedrijven de prijsstijgingen niet zullen kunnen doorrekenen aan hun klanten. (Grafiek)

Bron : Express.be

——————————

GroenFront! Gathering 2010

Vrienden van GroenFront! - EarthFirst! Netherlands & Belgium

Ook dit jaar is er weer een grote GroenFront! Gathering.

27-28-29 augustus in Veghel.

Deze Gathering is het jaarlijks trefpunt van radicale eco-activisten uit België en Nederland.

De Gathering is interessant voor ervaren activisten, nieuwe activisten, mensen die graag met alternatieven bezig zijn en eigenlijk voor iedereen die zijn of haar steentje wil bijdragen aan het behoud van natuur en ecosystemen. We geloven dat we door zelf de touwtjes in handen te nemen via directe actie een verschil kunnen maken, eerder dan door onszelf afhankelijk op te stellen van de beleidsmakers of industrie.
Het is een gathering waar je geen volledig verzorgd pension moet verwachten, maar een leuke en gezellige bijeenkomst waar iedereen af en toe de handen uit de mouwen moet steken. Daarom zoeken we mensen die zich van te voren op willen geven als vrijwilliger, immers: Vele handen maken licht werk….

Dus kom ook twee dagen lang om van elkaar te leren, te discussiëren, mensen te ontmoeten, complotten te bekokstoven, te informeren en strategieën door te nemen, kampvuur te stoken en je te laten inspireren.

Programma
Tijdens de Gathering zullen er praktische (klimmen, lockons maken, enz.) en theoretische (visueel verzet, gevangenen ondersteuning, enz.) workshops plaats vinden. ‘s Avonds is er muziek, kampvuur en een drankje.

Informatie over het programma, routebeschrijving

Rubrieken: Thema’s; Laatste Nieuws; Over GroenFront!
Gepost: Tue 27-07-10 10:03:21 – Auteur: redax
Een kleine greep uit het programma:

PRAKTISCHE WORKSHOPS / INTERACTIEF / DOEN / EIGEN INBRENG

– Klimworkshops
– Permacultuur (praktisch ín de tuin)
– Klimaatneutraal leven
– Herborisme, DIY-geneeskunde
– Mediatraining
– lockons en tripods

THEORETISCHE WORKSHOPS / LEZINGEN / LUISTEREN / INFORMATIEF

– Aktievoeren voor beginners
– Visueel verzet
– Gevangenen ondersteuning
– Hoe bestorm je een kolencentrale
– Stop vliegveld Twente campagne

Locatie
Veghel, De Boektsteeg 1.

Routebeschrijving
Vanaf station s’Hertogenbosch gaat er 4x per uur een bus naar Veghel. Buslijnen 158, 159, en 160. De bus stop op het busstation in Veghel en doet er drie kwartier over. Vanaf de bushalte is het 10 minuten lopen.

We raden het af, maar mocht je met de auto komen, afslag 12 (Veghel- Noord) op de A50
Datum
De Gathering vind plaats in het weekend van 27 t/m 29 augustus. Het inhoudelijk programma begint op vrijdag avond. Vrijdag zal er overdag nog druk opgebouwd worden en hierbij is hulp altijd erg welkom. Heb je tijd? Kom dan vrijdagochtend meehelpen!

Meenemen?
Tent, slaapzak, matje, eventueel klimgordel… en laat je hond thuis!

No Dogs, No Masters, No Nazi’s
En ook journalisten zijn niet welkom.

Aanmelden
Als je van plan bent om te komen, willen we vragen of dit per mail even wil laten weten. Dan kunnen we rekening houden met het aantal te verwachtte mensen. Aanmelden kan via info[at]groenfront[dot]nl

Eerdere edities van de Gathering

https://ssl.direkte-aktie.net/cms/groenfront.php?itemid=372
https://ssl.direkte-aktie.net/cms/groenfront.php?itemid=706
https://ssl.direkte-aktie.net/cms/groenfront.php?itemid=815
https://ssl.direkte-aktie.net/cms/groenfront.php?itemid=434

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!