De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Cameraspotting in Gent

Cameraspotting in Gent

vrijdag 11 juni 2010 11:55
Spread the love

Op zondag 20 juni organiseren de Liga voor de Mensenrechten en datapanik.org Vlaanderens allereerste cameraspotting. Ideaal voor wie een gezonde afkeer heeft voor onze controlemaatschappij!

Die dag willen we in Gent zoveel mogelijk bewakingscamera’s in kaart brengen. We doen dit met een spel. Ofwel probeer je de meeste camera’s te spotten en win je daarmee een privacykit. Ofwel laat je je fantasie de vrije loop en voer je een originele actie uit voor het oog van de bewakingscamera. Wie de origineelste actie bezorgt, mag zijn prijs zelfs komen afhalen op 17 november op de uitreiking van de Big Brother Awards.

Waarom we dat doen? Omdat we zowel de wildgroei aan bewakingscamera’s als de toename van allerlei vormen van surveillance en controle aan de kaak willen stellen.

Afspraak voor dit alles: zondag 20 juni om 14u aan de Kouter in Gent. 
Meer uitleg via datapanik of via de Liga.

take down
the paywall
steun ons nu!