De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Building a global movement for health rights
Afrika, Recht op gezondheid, People's Health Movement -

Building a global movement for health rights

maandag 25 oktober 2010 11:36
Spread the love

Een ontmoeting met Linda Mashingaidze (People’s Health Movement)

 

 
Start: 08/11/2010 – 19:30

End: 08/11/2010 – 22:00

Wat is de People’s Health Movement? Hoe gaat het momenteel met dit netwerk in Afrika? Hoe bouwen we aan een basisbeweging voor het recht op gezondheid hier in België? Het zijn enkele van de vragen die we willen voorleggen aan Linda Mashingaidze uit Zuid-Afrika. Zij is de coördinator van de People’s Health Movement voor Afrika en bezoekt in november ons land.

Linda Mashingaidze is een jonge actviste met een passie voor gemeenschapsparticipatie in gezondheidsprogramma’s, basisgezondheidszorg en de de sociale determinanten van gezondheid. Ze heeft de voorbije jaren gewerkt voor de People’s Health Movement South Africa en is sinds oktober 2009 PHM’s coördinator voor heel Afrika. Voor ze naar Zuid-Afrika verhuisde, werkte ze voor de Community Working Group on Health in Zimbabwe. Naast haar werk volgt ze een Masters in Public Health aan de University of Western Cape in Zuid-Afrika.

Linda zal in België zijn voor het jaarlijks colloquium van het ITG, Be-cause health en DGOS onder de titel “Towards Universal Health Coverage in developing countries” (http://www.itg.be/colloq2010/). In de marge van het colloquium maken we van de gelegenheid gebruik voor een ontmoeting om ervaringen uit te wisselen in de strijd en de beweging voor het recht op gezondheid. Na haar verhaal over de People’s Health Movement in Afrika voorzien we een informele uitwisseling van ideeën. Die van jou zijn zeker welkom!

Bron : Intal / wimdc

Luc Schrijvers is lid van Intal

take down
the paywall
steun ons nu!