De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Amnesty International: “Brutale repressie van Palestijnen die protesteren tegen gedwongen verhuizingen in bezet Oost-Jeruzalem moet stoppen”

Amnesty International: “Brutale repressie van Palestijnen die protesteren tegen gedwongen verhuizingen in bezet Oost-Jeruzalem moet stoppen”

dinsdag 11 mei 2021 11:27
Spread the love

 

Israëlische veiligheidstroepen hebben herhaaldelijk buitensporig geweld gebruikt tegen Palestijnse demonstranten in bezet Oost-Jeruzalem tijdens vier dagen van geweld waarbij 840 Palestijnen gewond raakten, zegt Amnesty International. Volgens de Israëlische politie raakten ook minstens 21 Israëlische politiemensen en 7 Israëlische burgers gewond.

De mensenrechtenorganisatie roept de Israëlische overheid op onmiddellijk een einde te maken aan de gedwongen uithuiszettingen in de Sheikh Jarrah buurt en te stoppen met de voortdurende gedwongen verhuizingen van Palestijnen uit Oost-Jeruzalem.

In een recente escalatie hebben Palestijnse gewapende groepen rakketten afgevuurd op Israël waarbij minstens één Israëli gewond raakte. Er zijn ook berichten dat verschillende mensen gedood zijn in Gaza door vergeldingsaanvallen van Israël. Amnesty International roept alle partijen op het internationaal humanitair recht te respecteren en alle mogelijke voorzorgen te nemen om burgerslachtoffers te voorkomen.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!