De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Brusselse studenten op straat voor een kwaliteitsvol onderwijs

Brusselse studenten op straat voor een kwaliteitsvol onderwijs

vrijdag 29 maart 2013 14:05
Spread the love

Net zoals in alle andere Belgische universiteitssteden, kwamen in Brussel de studenten op straat voor een kwaliteitsvol onderwijs. Met 2000 waren ze; Brusselse studenten uit zowel het Nederlandstalig als het Franstalig hoger onderwijs.

De boodschap was duidelijk, of de slogans in het Nederlands of in het Frans werden geroepen: de student zegt neen tegen de besparingen en wilt meer financiële middelen voor het (hoger) onderwijs. Voor de problemen die in het hoger onderwijs voorkomen – overbevolkte aula’s, slechte of geen pedagogische begeleiding, dure syllabi – is slechts een oplossing mogelijk: minstens 7% van het BBP moet aan het onderwijs besteed worden. Daarover bestond onder alle studenten van de VUB, ULB, Université Saint-Louis en andere Brusselse instellingen voor hoger onderwijs eensgezindheid.

Naast een eis voor herfinanciering, maakten de studenten ook een statement tegen de actuele trend van commercialisering in het hoger onderwijs. “Winst maken mag niet het doel zijn van een academische instelling”, klonk het overtuigend bij de studenten.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!