Brusselse studenten op straat voor een kwaliteitsvol onderwijs

Brusselse studenten op straat voor een kwaliteitsvol onderwijs

vrijdag 29 maart 2013 14:05

Net zoals in alle andere Belgische universiteitssteden, kwamen in Brussel de studenten op straat voor een kwaliteitsvol onderwijs. Met 2000 waren ze; Brusselse studenten uit zowel het Nederlandstalig als het Franstalig hoger onderwijs.

De boodschap was duidelijk, of de slogans in het Nederlands of in het Frans werden geroepen: de student zegt neen tegen de besparingen en wilt meer financiële middelen voor het (hoger) onderwijs. Voor de problemen die in het hoger onderwijs voorkomen – overbevolkte aula’s, slechte of geen pedagogische begeleiding, dure syllabi – is slechts een oplossing mogelijk: minstens 7% van het BBP moet aan het onderwijs besteed worden. Daarover bestond onder alle studenten van de VUB, ULB, Université Saint-Louis en andere Brusselse instellingen voor hoger onderwijs eensgezindheid.

Naast een eis voor herfinanciering, maakten de studenten ook een statement tegen de actuele trend van commercialisering in het hoger onderwijs. “Winst maken mag niet het doel zijn van een academische instelling”, klonk het overtuigend bij de studenten.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!