De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Brussel, de levensgevaarlijke plek!

Brussel, de levensgevaarlijke plek!

maandag 6 oktober 2014 10:10
Spread the love

De paranoia slaat blijkbaar goed toe bij sommigen in dit land en sommige media (niet alle!) zouden er goed aan doen om eens goed in de spiegel te kijken… met al die deskundologen die er zo maar alles en nog wat mogen komen uitflappen… zonder dat ze ooit heel concreet moeten uitleggen op welk soort bronnen ze een beroep doen, als ze al reële bronnen hebben…

Evans-Pritchard’s “if I was a horse” principe is er zo stilaan schering en inslag geworden. Ik bedoel, het type redenering waarbij men uitlegt waarom iemand bv een Syriëstrijder is, op basis van de reden waarom men denkt dat men zelf Syriëstrijder zou geworden zijn als men het zou zijn (- wat men echter niet is)…

We hadden al de vakbond van Vlaamse ambtenaren die in de 500 meter tussen het Noordstation en Tour & Taxis een risicovolle onderneming zag.

Nu hebben we dus een Limburgse basisschool (Hasselt) die een 3-daagse reis naar Brussel afgelast, “uit vrees voor een terreuraanslag”.

En wat moeten die mensen dan denken die én in Brussel wonen én er werken? Dan zijn dat dus of gekken of helden eerste klas? Uiteraard zijn ze geen van beiden. Maar het vertelt dus allemaal heel veel over “beeldvorming” en “hypes”. En als er ooit eens een aanslag gebeurt (wat inderdaad niet uit te sluiten valt in een stad met meer dan 1 miljoen inwoners die daarenboven Europese instellingen op zijn grondgebied heeft), schiet me dan niet dood. Maar de stemmingmakerij en veralgemening die nu aan de gang is, is te gek voor woorden.

Ik maak van de gelegenheid gebruik om promotie te maken voor een audio-toer in Molenbeek (te krijgen op Foyer), wat – als ik de media zou moeten geloven – dan nog een van de gevaarlijkste plekken in Brussel zou moeten zijn… en wat in feite een mooie, interessante plek is om op zijn meest dooie gemak te gaan wandelen (zowel historisch als cultureel).

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!