De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Brugge op facebook en twitter
Twitter, Brugge, Facebookgroep -

Brugge op facebook en twitter

maandag 23 januari 2012 18:18
Spread the love

 Op maandag 16 januari lanceerde de Stad Brugge haar officieel facebook- en twitterkanaal.

Via deze sociale media kan de Stad nog sneller en gerichter communiceren. Facebook en twitter zijn bovendien ideaal om de jonge, met sociale media opgegroeide generatie te bereiken.

Facebook
Dagelijks brengen we op facebook minstens één berichtje. Dat kan gaan over architectuur, over groenaanleg, over huisvestingsprojecten, maar ook nieuws uit de vrijetijdssfeer komt aan bod: sport, cultuur, evenementen, gastronomie… Dit alles op een iets informelere, meer wervende toon dan op onze andere kanalen. Het is dus geen kopie van de stedelijke website en we zetten er ook niet alle persberichten, zoals kleine wegwerkzaamheden, op.

We zullen wel geregeld verwijzen naar www.brugge.be en omgekeerd. Bedoeling is dat de beide kanalen elkaar versterken.

Twitter  
Twitter is een heel ander medium als facebook. Waar ruim vier miljoen Belgen een facebookprofiel hebben, zijn er een kleine 100.000 twitteraars in ons land. Twitter heeft vooral aantrek bij journalisten, politici, mensen uit de reclame, marketing en communicatie, maar ook bij sporters en muzikanten. Opiniemakers eigenlijk. Het is dus belangrijk dat de Stad Brugge daar ook aanwezig is.
Op twitter zetten we zowel korte nieuwsjes, bijvoorbeeld een oproep om naar een evenement te komen, als belangrijke persberichten.

Stadsdiensten en social media
Naast de algemene Stad Brugge-fanpagina zijn er ook de pagina’s van de Jeugddienst, Sportdienst, Musea Brugge, Toerisme Brugge, dienst Cultuur, dienst Welzijn, Bibliotheek, dienst Leefmilieu, Noord-Zuiddienst, Cultuurcentrum, Preventiedienst, Vrijwilligerscentrale en de dienst Lokale Economie, plus de twitters van de Sportdienst, Cultuurcentrum, Bibliotheek, Jeugddienst en Musea Brugge. We roepen iedereen op om fan te worden van de algemene Stad Bruggepagina, maar ook van de pagina’s van deze stadsdiensten.

 

Hier kunt u fan worden van de Stad Brugge op facebook: (http://www.facebook.com/pages/Stad-Brugge/115320228500081)

Hier kunt u ons volgen via twitter: http://twitter.com/StadBrugge

 

take down
the paywall
steun ons nu!