De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Britse politie zet gezichtsherkenningstechnologie in bij opsporen relschoppers
Rellen, Londen, Engeland, Gezichtsherkenningstechnologie -

Britse politie zet gezichtsherkenningstechnologie in bij opsporen relschoppers

vrijdag 12 augustus 2011 10:37
Spread the love

Gezichtsherkenningstechnologie die het Verenigd Koninkrijk wilde introduceren bij de Olympische Spelen van Londen binnen een jaar, wordt nu al door Scotland Yard gebruikt in de nasleep van de rellen van de voorbije dagen. Dat meldt de Associated Press.

‘Deze technologie is slechts één van de middelen die we inzetten,’ aldus een woordvoerder van de Britse politiedienst. ‘Toch zijn de foto’s enkel van nut indien de verdachte al criminele antecedenten heeft en zijn gezicht reeds voorkomt in een bestaande databank. Volgens de woordvoerder wordt de technologie ook enkel ingezet bij het zoeken naar zware misdadigers omdat ‘het verspreiden van foto’s van verdachten onder het publiek een efficiëntere en goedkopere manier blijft om mensen te identificeren.’

http://www.heraldtribune.com/article/20110811/API/1108110713

Bron : Associated Press / Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!