De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Brede waaier aan Jazz op C-Mine Jazz Genk

Brede waaier aan Jazz op C-Mine Jazz Genk

donderdag 18 november 2010 12:45
Spread the love

“Your beautiful house”

Een kleine twee maanden na de opening van het nieuwe cultuurhuis zijn veel mensen onder de indruk van de mooie symbiose tussen oude en nieuwe architectuur. Bezoekers stonden vaak minutenlang met open mond de prachtige inkomhal te bewonderen. Ook de artiesten feliciteerden de stad Genk tijdens of na hun optreden met “your beautiful house”.

Culinair verantwoord festivalvoer

Een andere opvallende keuze van de organisatoren was het kiezen voor een culinair verantwoord festivalmenu, weliswaar met een Spaans tintje. Zo kon je gaan voor nacho’s met kaassaus en pepers, Spaanse gehaktballetjes in een tomatensausje of licht gebakken gekruide aardappelhalfjes met een huisgemaakte mayonaise en gestoomde tomaat.

De derde leeftijd? Aanwezig

Onder het publiek liet de jeugd het massaal afweten. Sommige bezoekers konden daar wel wat redenen voor bedenken: ”ofwel is Jazz te moeilijk toegankelijk voor jeugd en willen ze geen moeite doen om in de stemming te komen”, “ofwel heeft Jazz voor jeugd de connotatie saai en stoffig te zijn, wat het helemaal niet is”,”of ligt het misschien aan de prijs: €15 voor een studententicket is misschien nog steeds niet studentvriendelijk genoeg?”.

© 2010 – StampMedia – Tekst en Foto’s: Christoffer Allegrezza

take down
the paywall
steun ons nu!